Hirdetés

Előtérbe kerültek a zenés darabok az egri színházban

Az egri Gárdonyi Géza Színház most záruló évadában már egyértelműen előtérbe kerültek a zenés előadások, a közönség ugyanis igényli a zenés műfajokat - mondta el Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója a pénteki évadzáró társulati ülésen.


GĂĄrdonyi GĂŠza SzĂ­nhĂĄz

 


Felidézte: három éve igazgatói pályázatában a klasszikus minőségi konzervatív népszínház eszményét fogalmazta meg. A kinevezése óta eltelt időszakban pedig bebizonyosodott, hogy a közönség igényli a zenés műfajokat. Blaskó Balázs kitért arra is, hogy az elmúlt évad 182 előadásával szemben most 284 előadást tartottak, amelyek 78 ezer 500 nézőt vonzottak, ez 95 százalékos látogatottságot jelent. A három évvel ezelőtti alig hatezres bérletes nézőszám pedig mostanra 12 ezer 700-ra nőtt.


Az igazgató szólt arról is, hogy a 284 előadásból 273-at Egerben tartottak, emellett felléptek Budapesten, Gyöngyösön és több erdélyi városban is. Mint fogalmazott, fontos fejlesztések kezdődnek a nyáron: 25 millió forintból felújítják az egri színészházat, a színház fény- és hangtechnikájának korszerűsítésére pedig 15 millió forintot fordítanak.


A jövő évadban tervezett bemutatókról Blaskó Balázs elmondta: színpadra viszik Dürrenmatt művét, Az öreg hölgy látogatását, a Bál a Savoyban című revüoperettet, A cigánybáró című táncjátékot, valamint Shakespeare Rómeó és Júliáját. Látható lesz két musical is: a Légy jó mindhalálig és a Chaplin filmjének alaphelyzetét feldolgozó A kölyök. A gyerekeknek állítják színpadra A palacsintás király című zenés mesejátékot, a Szaffi táncmesét, továbbá a Pumukli című mesejátékot.


A stúdiószínpadon mutatják be Görgey Gábor Görgey című drámáját, amelynek főszerepét Blaskó Péter játssza. Ezen kívül színpadra kerül a Jászai Mariról szóló A megkoszorúzott című monodráma, a Grace és Gloria színmű, az Utolsók című táncjáték, valamint egy akcióvígjáték, a Robinson és Crusoe. A fenntartó egri önkormányzatot képviselő Rázsi Botond alpolgármester a város és a színház közti jó együttműködést emelte ki. Szavai szerint a nézőszám megmutatja, hogy miként vélekednek az egriek a színházról, ezért is lehetett sikeres az évad.


A Heves Megyei Hírlap közönségszavazásának győztesei díjat vehettek át: a szavazatok alapján a legjobb táncművész Emődi Attila lett, a legjobb színésznek Nagy Andrást, legjobb színésznőnek Marjai Virágot, a legjobb rendezőnek pedig Blaskó Balázst választották.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékElőtérbe kerültek a zenés darabok az egri színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon