Hirdetés

Első évadnyitó társulati ülését tartotta a Zenthe Ferenc Színház

Húsz-huszonöt helyi és mintegy harminc tájelőadással készül a 2013/2014-es színházi évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház - mondta el Sándor Zoltán, a tavaly alapított társulat művészeti vezetője a keddi évadnyitón.


Zenthe Ferenc Színház

Sándor Zoltán a Zenthe Ferenc Színház társulat művészeti vezetője


Hozzátette: repertoárjukban könnyed vígjátékok és nehezebb drámák, valamint mesejátékok is szerepelnek, társulatuk a fiatalabb és a középgenerációt célozta meg, hogy új közönséget toborozzon a színházművészetnek. A premierek között szerepel a salgótarjáni színház alapítójának, T. Pataki Lászlónak Kit szerettél, Ádám? című drámája is, amelynek ősbemutatóját a budapesti Újszínházba tervezik. Ez egyben a Madách Imre születésének 190. évfordulója alkalmából szervezett emlékév kiemelt rendezvénye is lehet - jegyezte meg a művészeti vezető.


A színházat fenntartó, önkormányzati tulajdonú Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Simon Lajos elmondta: gazdálkodásuk stabil, új tagokat is szerződtettek az új évad produkcióira. A társulatot erősíti majd a salgótarjáni származású Hollai Kálmán, továbbá az utóbbi években inkább már csak szinkronszínészi munkát vállaló Csernák János.


Orosz Dániel közönségszervező az MTI-nek elmondta: a Zenthe Ferenc Színház eddig nyolcvan művelődési házzal és színházzal vette fel a kapcsolatot, szeptemberre ezt a számot szeretnék 120-ra növelni és produkcióikat minél több észak-magyarországi, dunántúli és alföldi színpadon bemutatni. Sándor Zoltán arról is beszámolt, hogy tavaly mintegy háromszáz széket foglaltak le a színház támogatói, az új évadban egy három premierre szóló bérlettel viszonozza a társulat ezt a támogatást.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékElső évadnyitó társulati ülését tartotta a Zenthe Ferenc Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon