Hirdetés

Európai koncertturnéra indulnak a Pannon Filharmonikusok

Svájc és Németország kiemelkedő hangversenytermeiben lép színpadra a pécsi szimfonikus zenekar, a Pannon Filharmonikusok december 21-én, szombaton indulnak útnak.


Pannon FilharmonikusokMint arról Benkő Eszter, a Pannon Filharmonikusok kommunikációs menedzsere az MTI-t tájékoztatta, a tíz hangversenyből álló koncertsorozat első állomása a berlini Konzerthaus nagyterme, majd a Französische Friedrichstadtkirche lesz. A turnén zenekar bemutatkozik többek között Lipcsében, Hambrugban, Zürichben, Genfben és Luzernben is.


A koncertsorozat műsorán Smetana, Mozart, Haydn, Dvorák, Johann Strauss, Rimszkij-Korszakov, Glinka és Kodály szerzeményei, valamint Csajkovszkij és Rahmanyinov versenyművei szerepelnek. Szólistaként Andrej Gavrilov zongoraművész, Guliano Sommerhalder trombitaművész, Romaine Bolinger, Kirill Truszov és Ilja Gringolts hegedűművészek lépnek fel az együttessel. A turné karmestere Michael Zukernik vendégkarmester, valamint Vass András és Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok karmesterei lesznek.


Benkő Eszter kitért arra, hogy az európai koncertkörút megkoronázásaként a kontinens legfontosabb hangversenytermében, a Berlini Filharmónia 2500 főt befogadó nagytermében adnak hangversenyt a Pannon Filharmonikusok január 5-én. Az esten Glinka Ruszlán és Ludmilla nyitánya, Rahmanyinov c-moll zongoraversenye, Rimszkij-Korszakov Seherezadé című műve csendül fel. A zenekar nem marad adós magyar szerző, a pécsi hangversenyterem névadójaként is tisztelt Kodály Zoltán művének előadásával sem. A turnét záró koncert karmestere Bogányi Tibor, zongorán Andrej Gavrilov működik közre.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
ZeneEurópai koncertturnéra indulnak a Pannon Filharmonikusok
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon