Hirdetés

Évadzáró gála Békéscsabán: Tege Antal kapta a Gálfy László Gyűrű -díjat -gyűrűt

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház. Új helyszínre, a városháza udvarára várta június 21-én közönségét a teátrum, hogy az elmúlt évad szakmai és közönség sikereit együtt ünnepelhessük meg.


Tege Antal

 


A gála közönsége többek között az István, a király, a Lovak, A dzsungelkönyve című sikerprodukciókból hallhatott betétdalokat, valamint a készülő K und K (Karády katonái) darabból. Az immár ötödik éve nyilvános évadértékelésen kiosztásra kerültek azok az elismerések, amelyek nélkül évad nem érhet véget.


Az Évad Színművésze díjat három kategóriában osztották ki, Ifjú tehetségként Vadász Gábor, Érett színművészként Katkó Ferenc, Tapasztalt színművészként Tomanek Gábor kapta meg a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Mucsi Bence öltöztető munkáját ismerte el.


A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről - az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet.

 

Tege Antal1

 


A szakmai zsűri tagjai: Ficsor Benedek, a Magyar Nemzet kulturális rovatának újságírója, Hrecska Renáta kritikus, Magyar Hírlap, Kiss József rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője, Tábor Lajos magyar nyelv és irodalom, történelem szakos középiskolai tanár, Tóth István Zoltán, az MTVA Új Média Iroda vezető-helyettese, valamint Niedzielsky Katalin újságíró, konzultáns.


A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Chioggiai csetepaté és Koldusopera című darabokban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Tege Antal színművész vehette át színházunk legmagasabb szakmai díját, az aranyékszert.


Ehelyütt kerültek kiosztásra a Dóró János menedzser által alapított „Parádés-díjak is. Egy váratlan „beugrásáért" az István, a király című darabba Mészáros Mihály, az akadályozottsággal élők parádés (példaértékű) segítéséért Komáromi Anett színművészek kapták a díjakat.


A gálán a műsorvezetői szerepet Tege Antal Czitor Attilával karöltve magabiztosan, a humort sem nélkülözve hozta. Az este egyúttal a Csabai Nyár-Városházi esték programsorozat nyitórendezvénye is volt. Fekete Péter színház igazgató rövid és velős évadértékelője, valamint Kiss Tibor alpolgármesteri köszöntője után a Padlás című musicalt nézhette meg a közönség, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában.

 

Forrás: SZÍNHÁZPORT24
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Színházport24 - Hírek -
VidékÉvadzáró gála Békéscsabán: Tege Antal kapta a Gálfy László Gyűrű -díjat -gyűrűt
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon