Hirdetés

Ez van - Ősbemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban

Ez van címmel ősbemutatót tartanak a Gózon Gyula Kamaraszínházban szombaton: Horváth Péter és Mihály Tamás új zenés vígjátékát Nagy Viktor rendezésében láthatja a közönség.

 

szinhaz

 

A Gózon Gyula Kamaraszínház történetének eddigi legnagyobb vállalkozására készül: szeptember 6-án musical ősbemutatót tartanak a rákosmenti teátrumban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Mint írják, az '56 csepp vér szerzőpárosának, Horváth Péternek és Mihály Tamásnak Ez van című legújabb zenés játéka a Canterbury mesék történeteinek felhasználásával készült.

 

A mű születése óta eltelt hatszáz évben az ember mit sem változott, ma is ugyanazokkal a típusokkal találkozunk, mint amelyekről Chaucer mintázta alakjait: a féltékeny férj, a csalfa feleség, a gaz csábító, a pénz igézetében árulóvá váló barát, a korrupt közszolga. A történet elemei is változatlanul aktuálisak: szerelem és halál, hűség és árulás, bűn és megbocsátás, csábítás és megcsalás. A világ sem sokat változott, csak az Ez van hősei nem egy útszéli kocsmában, hanem egy 21. századi romkocsmában ülve mesélik történeteiket.

 

A közönség hat példázatot láthat az ember természetéről Horváth Péternek a slam poetry műfajában megírt párbeszédeivel, dalszövegeivel, és Mihály Tamásnak, az Omega basszusgitáros-zeneszerzőjének olykor kemény rockos, máskor lírai zenéivel.

 

A Nagy Viktor rendezte előadásban Szirtes Gábor, Menszátor Héresz Attila, Nagyváradi Erzsébet, Szanitter Dávid, Nagy Lóránt, Pásztor Tibor, Molnár Gyöngyi, Kovács Lotti és Török Anna játszik. A díszlet és a jelmez Csík György munkája, a koreográfus Kelemen Márta.

 

Edvin Marton banner

hirdetés


Forrás: MTI/ Színházport24

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókEz van - Ősbemutató a Gózon Gyula Kamaraszínházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon