Hirdetés

Feydeau-vígjátékot és Offenbach-operát mutatnak be áprilisban Szegeden

Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékát és Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operáját mutatja be áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház.


szegedi_nemzeti_szinhaz

 


Georges Feydeau szórakoztató vígjátékai lenyűgöző módon ábrázolják abszurd világunkat - mondta Bodolay Géza főrendező a teátrum áprilisi műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Feydeau 1896-ban írt műve a kor társadalmi viszonyairól rajzol képet. A darab központi témája - csakúgy, mint William Shakespeare Othello című tragédiájának - a házastársi hűség és hűtlenség, a műfaj azonban teljesen más. Az április 4-től Bagó Bertalan rendezésében játszott bohózatban a főszerepeket a Shakespeare-drámához hasonlóan Gidró Katalin és Kárász Zénó alakítják.


A Szegedi Nemzeti Színházban április 11-én tartják Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájának premierjét is Juronics Tamás rendezésében. Pál Tamás karnagy a készülő előadásról elmondta, a közönség különleges és izgalmas produkcióra számíthat. A nemcsak egyszerűen a főszereplő költőről, hanem a költészetről, a zenéről és az operáról is szóló művet évtizedeken át egységesen kialakult formában játszották a világ színházai. Néhány esztendeje azonban előkerült az eredeti partitúra, amelyben lényeges eltérések is vannak: a darabban hangsúlyosabb szerepet kap maga a művészet.


A szegedi teátrum saját verziójában, magyar nyelven színpadra állított műben Hoffmann, a költő szerepét a Tisza-parti városban kőszínházi előadásban első alkalommal bemutatkozó Nyári Zoltán, illetve László Boldizsár alakítják majd. A Duna művészegyüttes és a Szeged táncegyüttes április 14-én adják elő az Aranyág mítosz című közös produkciójukat a Csongrádi megyeszékhelyen. Április 22-én pedig pedig Csákányi Eszter vendégeskedik a szegedi Kisszínházban Akit az istenek szeretnek című darabjával, a MASZK Egyesület szervezésében.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24


 

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókFeydeau-vígjátékot és Offenbach-operát mutatnak be áprilisban Szegeden
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon