Hirdetés

Figaró házassága Alföldi Róbert rendezésében Zalaegerszegen

Figaró házassága Alföldi Róbert rendezésében Zalaegerszegen


Csütörtökön mutatja be Alföldi Róbert rendezésében Beumarchais híres vígjátékát, a Figaró házasságát a Hevesi Sándor Színház társulata Zalaegerszegen.


A főhős egyszerű ember, aki hétköznapi életre, családi boldogságra, békességre vágyik. Figarót persze mindenki elárulja és mindent elkövetnek, hogy ezt ne sikerüljön magvalósítania - foglalta össze a darab történetét Alföldi Róbert az MTI-nek.


Az osztályok közötti harcnak, az arisztokrácia elleni lázadásnak a 21. században talán már nincs jelentősége - hangsúlyozta Alföldi Róbert, aki szerint a darab aktualitását az adja, hogy a családi béke, a normális élet kialakítása ma sem könnyű. Szinte mindenkinek vannak tapasztalatai arról, hogy az életben még a legegyszerűbb ügyeket is milyen nehéz megoldani, miként kerülünk nap mint nap konfliktusokba és hogyan árulnak el bennünket még a legjobb barátaink is.


Szólt arról is, hogy a Figaró házassága a bohóctréfás jeleneteivel klasszikus vígjáték. A színdarabban megjelenik az álruha, a kihallgatott párbeszédekből nevettető félreértések adódnak. A vígjátéki elemek mellett az apró, keserű pillanatok viszont abban segítenek, hogy az emberek megtalálják a történetben a közös pontokat a saját életükkel. A közönségen múlik, hogy mennyire befogadó; az embereknek erőt ad, ha azt látják, hogy a legegyszerűbb helyzeteket megoldani, a boldogságot megtalálni másoknak - adott esetben a darab szereplőinek - is nehéz - fogalmazott Alföldi Róbert.


A Jászai-díjas rendező egyébként ismerősként érkezett Zalaegerszegre: 2002 májusában Schiller Az orléans-i szűz című drámáját állította színpadra. A főbb szerepeket a Figaró házasságában Sztarenki Pál, Tánczos Adrienn, Szakály Aurél, Pap Lujza, Barsi Márton, Debrei Zsuzsanna, Farkas Ignác, Balogh Tamás, Wellmann György, Tolnai Hella és Urházy Gábor László játssza. A díszletet a rendező, a jelmezeket pedig Zöldy Z. Gergely tervezte.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékFigaró házassága Alföldi Róbert rendezésében Zalaegerszegen
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon