Hirdetés

Francia újcirkuszi előadás a Trafóban

Francia újcirkuszi előadást, a Compagnie XY produkcióját láthatja a közönség pénteken és szombaton a Trafó - Kortárs Művészetek Házában Le grand C címmel.


trafo

 


A Compaigne XY látványos előadásában 17 akrobata lép színpadra. Hatalmas emberpiramisok épülnek, omlanak össze, az előadók egymás vállára másznak, és onnan elrugaszkodva repülnek a levegőbe, miközben a tangóharmonikából felcsendülő dallamok egy francia kisváros főterének hangulatát idézik.


A franciaországi Lomme-ból érkező artisták előadását az ottani utcák, az ott megfigyelt mozgások ihlették. Az akrobaták beleolvadtak a tömegbe, felvették annak ritmusát és lüktetését, majd az átélt élményeket cirkuszi mutatványokba sűrítették - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az előadás artistái között francia, spanyol, német és izlandi művészek is vannak, akik Európa különböző neves cirkusziskoláiban tanultak. Le Grand C című előadásuk elsősorban a gravitáció legyőzésével operál, kellékük csupán egy fatuskó és egy billenőhinta, mindkettőt arra használják, hogy minél messzebbre jussanak a földtől. Ezen kívül csakis egymás végtagjaira számíthatnak.


Az egymás vállára építkező embertorony, a tetejéről duplaszaltóval földet érő akrobaták megelevenítik a hangyajellegű mikrotársadalmat, átlagos emberek válnak igazi óriásokká egy-egy pillanatra, míg meg nem inog az építmény. "Feltűnő hétköznapiság, virtuóz egyensúlyozás és elképesztő erő, a biztonsági hálójuk pedig a bizalom" - jellemzi az előadást a Trafó ajánlója.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestFrancia újcirkuszi előadás a Trafóban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon