Hirdetés

Francis Veber vígjátékát mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház

Francis Veber kortárs francia szerző Balfácánt vacsorára című vígjátékát mutatja be szombaton a veszprémi Pannon Várszínház. A József Attila Színház után az országban másodikként látható a darab a veszprémi társulat előadásában - mondta el a teátrum igazgatója, az előadás rendezője keddi sajtótájékoztatóján.

Pannon Várszínház


Vándorfi László azt mondta, hogy a darab a konfliktusok, félreértések vígjátéka, amely a nevettetésen túl "meg is facsarja az ember szívét". A rendező kiemelte: a főszereplő Bakai László, aki 12 év után tért vissza a veszprémi színpadra, chaplini figurát formál meg, olyan helyzetekbe kerül, amelyekhez nincs hozzászokva és ebből adódnak a helyzetkomikumok.


Bakai László Francois Pignon szerepét formálja meg a darabban. Nyolc szereplő játszik az előadásban, mindenki szokatlan oldaláról mutatkozhat be, a szerepekhez sok kreativitás és saját ötlet kell - fogalmazott Vándorfi László. A szórakoztatáson túl az előadás tükröt is tart a nézőknek - mondta a rendező.


Bakai László színművész a darab cselekményéről elmondta, hogy "újgazdagok szórakozásként félnótásokat hívnak meg vacsorára, elhitetve velük, hogy fontos emberek", így idézve elő számtalan komikus helyzetet. Az előadás díszletét Kovács Yvette Alida tervezte, a jelmeztervező Justin Júlia.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékFrancis Veber vígjátékát mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon