Hirdetés

Gálaestet rendez az operettszínház Rökk Marika emlékére

Gálaestet rendez a Budapesti Operettszínház vasárnap a legendás revüsztár és operett-primadonna, Rökk Marika emlékére, születésének 100. évfordulóján.


Budapesti Operettszínház

 


A műsorban Rökk Marika filmjeit, színpadi alakításait és sikerszámait idézik fel - közölte a színház kedden az MTI-vel. Felcsendülnek majd a Ghost és a West Side Story slágerei csakúgy, mint a Marica grófnő, a Csókos asszony vagy a régi nagy siker, a Hello, Dolly dallamai a Budapesti Operettszínház művészei - Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa, Frankó Tünde, Szulák Andrea, Dolhai Attila, Bucsi Annamária, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Faragó András, Bordás Barbara és Szabó Dávid - tolmácsolásában, a műsort Ernyey Béla vezeti.


A műsorban a színház művészei mellett fellép Mario Zeffiri Grammy-díjas operaénekes, Johannes von Duisburg világszerte keresett Wagner-basszbariton, valamint Rökk Marika lánya, Gabriele Jacoby, aki maga is elismert színésznő, évekig tagja volt a bécsi Theater in der Josefstadtnak, illetve számos filmben és televíziós produkcióban szerepelt.


A Budapesti Operettszínház közreműködő művészei közül többen még láthatták a színpadon Rökk Marikát, aki 1992-ben, Kálmán Imre születésének 110. évfordulója alkalmából Budapesten lépett fel Marica grófnő szerepében. A fiataloknak pedig példaképe művészi pályája, professzionalizmusa, páratlan ének- és tánctudása. A száz esztendeje Kairóban született, majd Párizsban, New Yorkban, Bécsben, Berlinben élt revüsztár és operett-primadonna egész életében kiemelte magyar származását - idézi fel a közlemény.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
OperettGálaestet rendez az operettszínház Rökk Marika emlékére
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon