Hirdetés

Gérard Depardieu aláírta a végleges szerződést szegedi fellépéséről

Aláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött írásbeli megállapodást Gérard Depardieu, ő játssza nyáron Napóleon szerepét Kodály Zoltán Háry János című daljátékában - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.


GĂŠrard Depardieu

 


A világsztár a Sophia Loren, Jean Paul Belmondo és Catherine Deneuve munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével egyeztette a részleteket korábban a szegedi menedzsmenttel, és most is együtt érkeztek Magyarországra, hogy véglegesítsék a szerződést - közölték a szervezők.


Gérard Depardieu a találkozón képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attila rendezővel - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a francia színész megkapta a szövegkönyv francia fordítását, később méretet vettek róla a jelmezekhez és megtekintette a terveket is, Tihanyi Ildi fantáziadús ruhái elbűvölték.


Az alkotók készülnek az augusztus 1-jei és 2-i fellépésre, amikor az abszurd humort sem nélkülöző darabban Gérard Depardieu a francia császár szerepébe bújhat. A világsztár partnerei a produkcióban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek. Napóleon feleségét Bucsi Annamária alakítja majd.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékGérard Depardieu aláírta a végleges szerződést szegedi fellépéséről
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon