Hirdetés

Gobbi 100 Beszélgetés a Csirkefej című előadásról

A Gobbi Hilda-centenárium programsorozatában a Csirkefej című előadásról tartanak beszélgetést a Bajor Gizi Színészmúzeumban pénteken délután.


Gobbi HildaAz Egy legendás előadás: a Csirkefej a Katonában (Gobbi Hilda és az utolsó szerep) címmel meghirdetett programra pénteken 15 órakor várják a közönséget - olvasható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) MTI-hez eljuttatott közleményében.


A színésznő születésének centenáriuma alkalmából rendezett, Gobbi 100 elnevezésű programsorozat keretében havi rendszerességgel szerveznek beszélgetéseket. A pénteki esemény témája az az előadás, amely Spiró György Csirkefej című darabja és Gobbi Hilda találkozásából született 1986-ban a Katona József Színházban. "Átütő erejű, szokatlan hangvételű, korszakalkotó produkció volt", a főszerepben Gobbi Hildával, aki az Öregasszony szerepét alakította, amelyet Spiró kifejezetten a színésznő számára írt - áll a program ismertetőjében.


Ezt az előadást idézik meg az egykori alkotókkal és az előadás részleteinek vetítésével. A vendégek között lesz Csomós Mari, aki az előadásban az Anya szerepét játszotta, Spiró György író, Zsámbéki Gábor, az előadás rendezője, a színház akkori igazgatója és a rendező munkatársa, Thuróczy Katalin. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2013-ban Gobbi Hilda-emlékévet tart. Gobbi Hilda (1913-1988) születésének 100. évfordulóját egész éves programsorozattal ünneplik, ennek keretében kiállítások, beszélgetések, vetélkedő és kirándulás is várja az érdeklődőket.


Az emlékéven végighúzódó beszélgetéssorozat alkalmával a művész életének minden területére igyekeznek kitérni: a színésznő fiatalkorától kezdve szerepein át a társadalmi felelősségvállalásig számos témát érintenek. A Bajor Gizi Színészmúzeum mellett különböző helyszíneken megrendezett emlékév eseményeivel az örökké tevékeny ember és művész alakját szeretnék a figyelem középpontjába állítani.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
RivaldafényGobbi 100 Beszélgetés a Csirkefej című előadásról
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon