Hirdetés

Harmadával drágábban fejlesztik a fertőrákosi Barlangszínházat

Harmadával többe kerül a fertőrákosi Barlangszínház fejlesztése, mint azt korábban tervezték - hangzott el a soproni közgyűlés hétfői ülésén, amelyen ennek megfelelően megemelték a projekthez biztosított városi önrész összegét.


fertőrákosi Barlangszínház

 


A beruházás - amelyről Molnár Ágnes (Fidesz) soproni országgyűlési képviselő a június közepi, Fertődre kihelyezett kormányülésen úgy nyilatkozott, "pillanatokon belül kezdődik" - így az előterjesztésben szereplő számadatok szerint 1,523 helyett 1,996 milliárd forintból készülhet el. (A városnak önerőként az összeg mintegy 15 százalékát kell állnia.)


A projekt megvalósításához, mint az a közbeszerzési eljárások során kiderült, sajnos nem elegendő a rendelkezésre álló forrás, ezért a támogatás növelését kezdeményeztük 2013. április 30-i keltezésű levelünkben az illetékes hatóságnál, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél - írja az előterjesztésben Fodor Tamás polgármester (Fidesz).


A 11 támogató vokssal, egy tartózkodás mellett elfogadott indítványban hozzáteszi: a kormány nemrégiben 474 millió forinttal megemelte a fejlesztésre elszámolható költségkeretet. A városvezető a közgyűlés ülésén megemlítette: az aktuális a fejlesztés harmadik tervváltozata; az első "lényegesen nagyobb projektet valósított volna meg", de annak költségei irreálisak lettek volna.


A dokumentumban arra is emlékeztet: a fertőrákosi kőfejtőben kialakított Barlangszínház fejlesztése során pénztárt és turisztikai információs pontot is magában foglaló külső fogadóépület létesül, teljes egészében felújítják és korszerű technikai eszközökkel látják el a színházat, valamint a barlangot és kialakulását bemutató témaparkot rendeznek be.


Két hete közölte az MTI-vel Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, hogy már készül a társulat a fertőrákosi Barlangszínház jövő nyári megnyitójára, amelyen Demcsák Ottó rendező-koreográfus Végtelen Európa című alkotását mutatják be.


Mint mondta, a produkcióban a huszonötödik évforduló alkalmából új értelmezési keretbe helyezik a magyar-osztrák határon, Sopron mellett rendezett Páneurópai Pikniket, amely a vasfüggöny lebontásának egyik emblematikus pillanata volt.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékHarmadával drágábban fejlesztik a fertőrákosi Barlangszínházat
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon