Hirdetés

Három bemutató a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsorán

A Verdi-emlékévhez kapcsolódó programokkal, három bemutatóval és különleges koncertekkel várja a közönséget a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház.


szegedi_nemzeti_szinhazGyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója a novemberi műsort bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő hetekben három Verdi-operát is játszik a színház: pénteken tartják az Armel-operaverseny egyik produkciójaként már egyszer játszott Simon Boccanegra premierjét, emellett újra látható a Traviata és a Rigoletto is. A Verdi-hetek keretében november 5-én a Requiem csendül föl a színházban Pál Tamás karnagy dirigálásával, december 6-án pedig koncertszerű előadásban mutatják be a zeneszerző egyik ritkábban játszott operáját, a Luisa Millert. A színház nézőterének előterében pedig kiállítást rendeznek a Verdi-operák előadásának szegedi történetéről.


A színház első novemberi premierje a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója lesz. Juronics Tamás, a társulat vezetője elmondta, hogy a november 8-tól látható darab az ember igazi természetét igyekszik bemutatni a kultúrák egymás mellett élésén és összecsapásán keresztül.


November közepétől a Mátyás mesék című zenés játékra várják a családokat. Barnák László rendező szerint a Mátyás királyról szóló mesék generációkon keresztül töretlen népszerűségnek örvendenek. A darab zenével, mozgalmas színpadi képekkel nyújt ezekből válogatást.


November 29-én tartják Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című színművének bemutatóját. Hollós Gábor rendező a klasszikus darabot zenés elemekkel, dalokkal állítja színpadra.


A Verdi-hetekhez kapcsolódik a Classic Club Singers november 10-i estje, amelyen a zeneszerző műveinek dzsesszátiratai csendülnek föl többek között Nánási Helga, Mester Viktória, László Boldizsár és Geiger Lajos tolmácsolásában.


Különleges zenei élménynek ígérkezik a Szeged Első Lions Klub Csak ülünk és zenélünk címet viselő november 18-i jótékonysági rendezvénye is, amelyen a Magna Cum Laude ad akusztikus koncertet. Az est bevételét a koraszülöttek ellátásának támogatására civilek által létrehozott Korán Érkeztem Közhasznú Egyesületnek szánják.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékHárom bemutató a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsorán
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon