Hirdetés

Hat premiert tart a Bábszínház új évadában

Hat premierrel, húsz, már repertoáron lévő előadással és változatlan társulattal várja a nézőket a következő évadban a Budapest Bábszínház.


Budapest Bábszínház

 


Október 2-án mutatják be a David Walliams sikerlistás regényéből, a Gengszter nagyiból készül előadást Játszó-téren címmel Hoffer Károly rendezésében és látványtervével, Pirisi László zenéjével. A főszereplő nagymama-unoka párost Blasek Gyöngyi és Szolár Tibor játsszák - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.


A csillagszemű juhász című népmesét a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves rendező-bábrendező szakos hallgatója, Markó Róbert diplomarendezéseként mutatják be a színházteremben október 9-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében. A produkció ősbemutató lesz, Szálinger Balázs a Budapest Bábszínház felkérésére írta meg a drámát, a látvány Cziegler Balázs és Michac Gábor munkája, a zeneszerző Zságer-Varga Ákos, a darab koreográfusa pedig Fitos Dezső és Kocsis Enikő.


Ehhez a bemutatóhoz kapcsolódik az évad első kiállítása is; a Csak tiszta forrásból című tárlat az Állami és a Budapest Bábszínházban csaknem hét évtized alatt megjelent folklórvonatkozásokra koncentrál. Az ifjúsági és felnőtt repertoárban Moliere A képzelt beteg a Játszó-téren című vígjátéka Alföldi Róbert rendezésében lesz látható novembertől. Az előadás bábjait Hoffer Károly, díszleteit és jelmezeit Zöldy Z. Gergely tervezi, a címszerepet Ács Norbert alakítja.


A szezon második felében a Csomótündérből, Gimesi Dóra meséjéből izgalmas vállalkozás keretében készül egyszemélyes, újonnan nyíló játszóhelyre tervezett előadás, Ellinger Edina főszereplésével és Tengely Gábor rendezésében, Michac Gábor látványtervei alapján. A februári premier a Gingalló lesz, amely Szalóki Ági lemezeinek anyagára épít, és az énekesnő közreműködésével látható a Ellinger Edina rendezésében.


A kedvelt Grimm-mesét, a Holle anyót Szabó T. Anna szövegével, különleges zenével és látványvilággal Kuthy Ágnes tavasszal állítja színpadra. Az évadban bővül a Mozgató színház-pedagógiai program is, márciusban pedig sor kerül a BÁBU Fesztiválra, amelynek nyolcadik kiadása a népmesékre fókuszál. Mindezek mellett megrendezik a Bábszínházi világnapot is.


A társadalmi felelősségvállalás jegyében az audionarrációs előadások mellett ebben az évadban is biztosít a színház beteg gyermekeket segítő alapítványok részére zártkörű előadásokat, továbbá meghívják előadásaikra a sajátos problémákkal küzdő, hátrányos helyzetű, elsősorban peremkerületi iskolákat és nevelőotthonokat, valamint nehéz anyagi körülmények között élő családokat is.


Szeptember 18-án Eszékre látogat a társulat, ahol az Eszéki Magyar Napok keretében a Lúdas Matyit láthatja a közönség, október végén pedig a Lázár Ervin meséiből készült A hétfejű tündért mutatják be Pekingben több alkalommal.


Az október elsejei évadnyitást megelőzően szeptember 17-én a Színházak éjszakája keretében délután családi programokkal várják az érdeklődőket, este pedig a felnőtteknek mutatják be a Lúdas Matyit. Szeptember 21-én, a Magyar dráma napján, a Budapest Bábszínházban került sor a Színházi Kritikusok Céhének díjátadó gálájára, amelynek keretében az elmúlt évad legjobb színházi teljesítményeit díjazzák a kritikusok.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
GyermekszínházHat premiert tart a Bábszínház új évadában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon