Hirdetés

Határon túli és hazai amatőr színjátszók találkozója Zsámbékon

A Határokon túli és hazai amatőr színjátszók XXI. találkozóját rendezi meg a Zsámbéki Színházi Bázis szombaton és vasárnap.


zsambek

 


Az idei rendezvényen a szlovákiai Jókai-napok, az erdélyi Partium Diákszínjátszó Fesztivál és a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának legkiemelkedőbb előadásait láthatják az érdeklődők, akik mindkét napon szakmai beszélgetésen is részt vehetnek. A találkozó helyszíne a Műemlék Rakétabázis, az előadások megtekintése ingyenes - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.


Mint írják, a Bicskei Gábor és Mátyás Irén által alapított találkozó keretében 1992 óta minden évben a határon túli helyi találkozók, versenyek legsikeresebb előadásait hívják meg Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból, a meghívottakhoz csatlakoznak magyarországi résztvevők is.


Az elmúlt két évtizedben a határon túli színházi, művészeti és kulturális élet számos meghatározó szereplőjének pályakezdésében fontos szerepet játszott a zsámbéki rendezvényen és oktatási programban való részvétel - hangsúlyozzák, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy a fiatal színjátszók továbbra is teret kapjanak és megmutassák a színházról és a világról való gondolkodásukat, érzéseiket.


Szombaton délután Erdős Virág nyomán Kenjük Poe-ra! címmel láthatja a Debreceni Egyetemi Színház Alkalmi Társulatának előadását a közönség. Ágnes asszony címmel a Dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad előadását, A végzet címmel a Kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad produkcióját, este pedig Székely Csaba Bányavirág című darabját, a Lévai Bárka Színpad előadását játsszák.


Vasárnap a Magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat előadása, a Vásott kölykök, majd a Janne Teller regénye nyomán készült Semmi című darab, a Szabadkai Danilo Kis Alapítvány Színházi Műhelyének előadása látható.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékHatáron túli és hazai amatőr színjátszók találkozója Zsámbékon
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon