Hirdetés

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház 131. évadára - közölte Gyüdi Sándor főigazgató az MTI-vel.


szegedi_nemzeti_szinhaz

 


A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés, gyerek- és diákbérletet, valamint premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket - mondta a direktor. Hozzátette: emellett a kínálatot háromféle "szabad bérlet" is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.


Újdonság - a teátrum társulatának egykori kiváló tagjáról elnevezett - Mentes József-bérlet, amellyel hat előadás főpróbája tekinthető meg. A főigazgató e bérletet azoknak ajánlja, akik a premiert sem tudják kivárni vagy nem szeretnék megfizetni a Nemzeti premier bérlet borsosnak mondható árát, ugyanakkor szeretnének a "jól értesültek" között lenni.


A bérletek ára az elmúlt évhez képest csupán csekély mértékben emelkedett, a ruhatári díj egy részét építették be a belépőkbe, ezzel párhuzamosan azonban a ruhatár használata ingyenessé, a pénzforgalom megszűntével gyorsabbá válik. A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 6-i Nyitány gálára, amelyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik jelentősebb feladatot kapnak.


Gyüdi Sándor elmondta: a bérletesek között igen magas a székeiket évről évre megújítók aránya - idén erre szeptember 9-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat. Az évad szeptember 20-án a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné című vígjátékának premierjével kezdődik. A Nagyszínházban az első bemutató a Verdi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a Simon Boccanegra lesz október 18-án.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékHétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon