Hirdetés

Hippolyt a Belvárosi Színházban

Kulka János, Csákányi Eszter és Elek Ferenc főszereplésével, Mohácsi János rendezésében mutatják be a Hippolyt című előadást a Belvárosi Színházban július 4-én.


Kulka János

 


Zágon István Hippolyt című színművét a Mohácsi testvérek átdolgozásában láthatja a közönség - olvasható az Orlai Produkciós Iroda MTI-hez eljuttatott közleményében.


"A baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls-Royce szerviz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos... És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség" - olvasható a Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadás ismertetőjében.


A Mohácsi testvérek átirata Zágon István színdarabjából készült, amelyből Nóti Károly is írta a 1931-ben bemutatott Hyppolit, a lakáj című filmvígjáték forgatókönyvét. Az eddigi színpadi adaptációk a film alapján születtek, ez a darab azonban a Zágon-féle színmű mai színpadi változata.


"Nagy öröm számunkra, hogy Mohácsi János rendezésében egy olyan új bemutatónk lesz, amely megtalálja az utat az emberekhez és úgy szól a máról, hogy az előadás közben eszünkbe se jut, csak utána döbbenünk rá - Ez akár a szomszéd utcában is játszódhatott volna!" - idézi a közlemény Orlai Tibor producer szavait.


Hippolytként Kulka Jánost láthatja a közönség, Schneider Mátyás szerepét Elek Ferenc, a feleségét pedig Csákányi Eszter alakítja. A további szerepeket Téby Zita, Pál András, Nagy Viktor, Mertz Tibor, Pető Kata és Boros Anna játssza. Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmez Remete Krisztina munkája, a dramaturg Perczel Enikő.


A darabot a Belvárosi Színházban mutatják be, de a nyár folyamán Balatonföldváron, Tihanyban, Pécsett, Kőszegen és Siófokon is láthatja a közönség.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BemutatókHippolyt a Belvárosi Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon