Hirdetés

Hosszan tartó vastapssal ünnepelték a Csárdáskirálynőt Tel-Avivban

Teltházzal fogadta és az előadás után hosszan tartó vastapssal jutalmazta az izraeli közönség a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynőjének első előadását a tel-avivi operaházban.


csardaskiralyno

 


A csütörtök esti előadás előtt Nagy Andor, Magyarország tel-avivi nagykövete az épület halljában megnyitott egy Robert Capa életét és munkásságát bemutató időszaki kiállítást. A nagykövet méltatta a Budapestről elszármazott világhírű fényképész életútját. A fotós Izrael földjén is dolgozott a második világháború után, 1948-től 1950-ig a függetlenségi háborút, majd az államalapítás kezdeti lépéseit fényképezte.


A kiállítás bemutatása után kezdődött a Csárdáskirálynő: az operaház több mint 1600 fős nézőtere teljesen megtelt a magyar társulat vendégjátékának premierjére, a nézősereg lelkesen fogadta a látványos produkciót. Kálmán Imre műve szerepel az opera idei bérleti sorozatában, a nézősereget nagyrészt a dalszínház jelentős részben orosz anyanyelvű törzsközönsége alkotta, de mellettük nagy számban megjelentek az Izraelben élő magyar ajkúak is.


Az ünnepi alkalomra Tel-Avivba érkezett Kálmán Imre legkisebb lánya, Yvonne Kálmán, hogy személyesen is együtt legyen a társulattal édesapja leghíresebb operettjének izraeli előadásán. A darabot rendező Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek elmondta, hogy tízéves kemény munka alapozta meg a sikert, amellyel a világ rengeteg pontján, így Izraelben is nagyra tartott értékeket hoztak létre.


A Budapesti Operettszínház a fontosabb szerepekben kettős szereposztással mutatja be a dalművet az igen intenzív előadás-sorozat idején, ugyanis december 12. és 21. között tizenhárom alkalommal lépnek színre a darabbal, péntekenként és szombatonként kétszer is. A darabot magyar nyelven játsszák, de a nyelvet nem ismerők a színpad fölött elhelyezett vetítőn héber és angol nyelven is követhetik a szöveget. A társulat olykor héber szavakkal, mondatokkal fűszerezte a szöveget, amit a nézők külön tapssal jutalmaztak.


A színészek arról számoltak be, hogy nagy élményt jelent számukra az izraeli vendégjáték. Úgy érezték hogy a közönség igen jól értette a vicces jelenteket, különösen hálásan fogadta és értékelte a magyar humort, és nagyra tartotta a színvonalas zenei, tánc és énekbeli teljesítményt is.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
OperettHosszan tartó vastapssal ünnepelték a Csárdáskirálynőt Tel-Avivban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon