Hirdetés

Hosszú sor a Vitéz lélek bemutatójának jegyeiért

Hosszú sorban álltak az érdeklődők a Nemzeti Színház jövő évadának nyitóelőadására szóló jegyekért, amelyeket Vidnyánszky Attila, a teátrum júliustól kinevezett igazgatója személyesen adott át leendő nézőinek a budapesti Vörösmarty téren vasárnap délután.


Vidnyánszky Attila jegyet árul1


A Nemzeti Színház szeptember 27-én Vidnyánszky Attila rendezésében Tamási Áron Vitéz lélek című művével nyitja meg a következő évadot. Vasárnap 16 órától a júliustól kinevezett igazgató és a produkció művészei személyesen kezdték el árusítani a jegyeket, várták a Nemzeti Színház új évada iránt érdeklődő nézőket.


A Nemzeti Színház szervezése által a téren felállított sátorban Vidnyánszky Attila adta át a jegyeket az első jegyvásárlóknak, a darab egyik főszerepét alakító Trill Zsolt, valamint a színészek közül Tordai Teri, Nagy Anna, Tóth Auguszta, Mécs Károly, Horváth Lajos Ottó és Rácz József is jelen volt az eseményen, beszélgetett a teátrum leendő közönségével.


"El kell indítani egy dialógust a jövendőbeli közönségünkkel" - mondta Vidnyánszky Attila az MTI-nek, hozzáfűzve, hogy minél több ilyen találkozásra lesz szükség az elkövetkező időszakban. "Én nagyon szeretnék - nyilván ez egyfajta illúzió - személyesen találkozni jövendőbeli nézőimmel, mindegyikkel" - fogalmazott.


Hozzátette: az akció folytatását is tervezik, különböző formákban. Szavai szerint egyfajta adventi időszakot próbálnak létrehozni ezzel. Mint mondta, "nagy esemény az első előadás, a színház újjászülésének folyamata elindul" és az ehhez vezető lépcsőfokok lehetnek a további események, akciók.


Arról szólva, hogy a színház jelenlegi szervezésével árulják a jegyeket a következő évad nyitóelőadására, elmondta: nem gördített ez elé akadályt a színház vezetése. "Köszönöm és hálás vagyok, hogy nem akadályozta ezt meg, hiszen megtehette volna" - hangsúlyozta.


A jövő évadról elmondta: az októberi műsor és az egész év keresztmetszete elkészült, a jegyárusítás várhatóan júliusban indul, a bérleteket valószínűleg már hamarabb elkezdik árusítani.


Szeptember 27. lesz a teátrum első játszási napja a jövő évadban. A bemutatót megelőző, szeptember 26-i, csütörtök esti főpróbára a színház új igazgatója és társulata meghívja a Kárpát-medence magyar nyelvet és irodalmat tanító tanárait. A főpróbára a jovoevad@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várják a pedagógusok jelentkezését. A főpróba megtekintése ingyenes.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestHosszú sor a Vitéz lélek bemutatójának jegyeiért
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon