Hirdetés

Igenis, miniszterelnök úr! - Bemutató az Átriumban

Igenis, miniszterelnök úr! címmel mutatja be új produkcióját a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház november 5-én.


szinhaz1

 


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiáját, amely a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád szereplésével láthatja a közönség - olvasható az Átrium Film-Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.


Mint írják, az előadás a brit miniszterelnök nyaralójának egy napját meséli el, amelyen a kormányfő számtalan problémával kénytelen szembenézni. Jim Hackernek, aki mindenképpen szeretne bekerülni a történelemkönyvekbe, úgy tűnik, áldozatot kell hoznia. "De milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Ráadásul olyan tanácsadókkal, akik homlokegyenest ellenkező tanácsokat adnak" - teszik fel a kérdést a darab ismertetőjében.


A "válságkomédia" műfajú darabot a BBC Igenis, miniszter úr! és Igenis, miniszterelnök úr! című, az 1980-as években készült televíziós-sorozatának szerzői írták. A szerzők figurái ugyanolyan érvényesek a 2010-es években, mint harminc évvel ezelőtt voltak, csak a körülmények mások - olvasható a közleményben. A november 5-i bemutatót követően az előadás az Átrium Film-Színház repertoárjára kerül, legközelebb november 14-én és 25-én látható.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BemutatókIgenis, miniszterelnök úr! - Bemutató az Átriumban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon