Hirdetés

Illés 50 - Beatünnep lesz Debrecenben

 

Nem búcsúkoncertre készülünk, arra már esély sincs, mert csak hárman maradtunk a zenekarból - mondta Szörényi Levente csütörtökön Debrecenben az Illés 50 - Beatünnep debreceni koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján.


illes50

 


Hozzátette: addig zenélünk, amíg van esély rá, hogy kielégítsük a közönség kíváncsiságát. Az önmagát harci lóhoz hasonlító Szörényi Levente megjegyezte: ha felhangzik a trombitaszó, megy az ember a színpadra, és "odarakja magát". Generációs találkozó lesz, a nagy generációé - toldotta meg Szörényi szavait Bródy János, aki - mint kifejtette - büszke rá, hogy ötven évvel ezelőtt az Illés zenekar tájékán valami elkezdődött.


"Ötven évvel ezelőtt elindultak azok az események, aminek a végén megszületett a magyar nyelvű rockzene" - mondta Bródy János felidézve az 1960-as évek egyetemi klubjaiban játszó együtteseket, s ő magának, majd a Szörényi testvéreknek a csatlakozását Illés Lajos zenekarához. Előbb ők is külföldi zenét játszottak (amit akkoriban a luxemburgi rádióból ismerhettek a magyar fiatalok), majd arra jutottak, hogy "jó ez a zene, de ilyet mi is tudunk", és - mint mondta "beillesztették ezt a műfajt a magyar kultúrába".


Rosta Mária producer elmondta: a zenekar megalakulásának 50. évfordulójára egy koncertet terveztek a Budapesti Sportarénában, de a jelentős vidéki érdeklődést tapasztalva úgy döntöttek, hogy a beatünnepet decemberben megtartják Debrecenben, Győrben és Veszprémben is.


A debreceni Főnix csarnokban 36 Illés-dal hangzik majd el december 21-én, a legfontosabb 18-at "a fiúk adják elő", további 18-at pedig a követőik: mai alternatív zenekarok és a tehetségkutató versenyekből ismert énekesek - jelezte Rosta Mária hozzátéve: egy megismételhetetlen karrierhez, egy megismételhetetlen életpályához méltó, igazi ötven éves jubileumra készülnek.


Papp László polgármester szerint Debrecen ünnepre készül, mert igazi ünnep lesz az Illés-koncert. Emlékezetett rá, hogy az Illés zenekar több mint negyven éve lépett fel utoljára a cívisvárosban.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneIllés 50 - Beatünnep lesz Debrecenben
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon