Hirdetés

Ingyenes koncert Szenes Iván emlékére

Harmadik alkalommal emlékeznek Szenes Ivánra halálának évfordulóján, szeptember 13-án a józsefvárosi Rezső téren. Az ingyenes szabadtéri koncert különlegessége, hogy ezen a helyszínen élt és alkotott a népszerű dalszerző.


Szenes Iván

 


A koncerten Szenes Iván dalainak eredeti előadói mellett ifjú tehetségek is színpadra lépnek. Énekel Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kocsis Tibor, Nagy Feró és a Beatrice, Wolf Kati, Tabáni István, Rakonczai Imre, Csobot Adél, Zalatnay Sarolta és az Apostol együttes - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-t.


A zenei esten két most megjelenő Szenes Iván-lemezről is ízelítőt kaphatnak a nézők: Mészáros János Elek húsz Szenes Andor-Szenes Iván dalból álló válogatásalbumát mutatja be a közönségnek Ki nem volt szomorú?! címmel, a fiatal tehetség, Csobot Adél szintén új lemezt készített, amelynek címadó dala, az Ami szívemen, a számon szövegét is Szenes Iván írta.


A Szenes Iván Művészeti Díjat idén Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adja át, ezúttal az első Szenes Iván-díjas Wolf Kati társaságában: az énekesnőnek szintén Szenes-dallal, a Vukkal indult a karrierje. Az esten a Kornay Mariann-díj is gazdára talál, ezt az elismerést a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészek kapják.


A két műsorvezető Bodrogi Gyula és Szenes Andrea lesz. A színészlegenda hosszú évtizedeken át volt a dalszerző egyik legjobb barátja, az ő és lánya visszaemlékezései teszik teljessé a zenei estet. Idén csatlakozik a csapathoz Voith Ági, aki az Engem nem lehet elfelejteni című dal mellett Bodrogi Gyulával duettezik. Zalatnay Sarolta közkedvelt Szenes-slágerei mellett a Megmondták előre című dalt is elénekli, Nagy Feró és a Beatrice egy dalfeldolgozással készül, Kocsis Tibor pedig Wolf Katival és Csobot Adéllal újította meg Hofi Géza Lazítani című dalát.


Koós János szeptember 13-án olyan dalokat is előad, amelyeket harminc éve nem énekelt, Aradszky László különleges meglepetéssel készül péntek 13-a alkalmából. Bodrogi Gyulát ezúttal színházi slágerek és életbölcsességek ihlették meg - szerepel a közleményben. A koncertet az MTVA televíziós és rádiós csatornái is műsorra tűzik.


Szenes Iván 2010. szeptember 13-án, életének 87. évében hunyt el. Csaknem kétezer dalszöveget írt, az egész ország, különböző korosztályok ismerik és dúdolják még ma is a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneIngyenes koncert Szenes Iván emlékére
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon