Hirdetés

Insomnia – a Szegedi Kortárs Balett új bemutatójaAlexander Balanescu zenéje inspirálta a Szegedi Kortárs Balett új, Insomnia című produkcióját, melyet pénteken mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színház kisszínházában.

 

insomniaballet

 

Juronics Tamás a balettegyüttes művészeti vezetője a darabról tartott szerda sajtótájékoztatón elmondta, 1995-ben Sárember címmel már készített koreográfiát a román származású, évtizedek óta Londonban élő hegedűművész és zeneszerző műveire.

 

Az új produkció ötletét a film, a színház és a tánc területén egyaránt otthonosan mozogó zeneszerző a darabbal azonos című nyolcperces műve adta. A történet egy kamaszlány magánéleti és lelki problémáit bontja ki, és mutatja be, milyen örvénybe sodorja őt az álmatlanság. A Takács Zsófia megformálta tizenéves lány nem találja helyét, szétfoszlik körülötte minden illúzió, miközben csupán szeretetre vágyna - fogalmazott a Kossuth-díjas táncművész.

 

Az intim darab, családi viszonyokat, titkokat vágyakat boncolgat furcsa duplikált világában - tette hozzá.

 

A racionális és az irracionális világ közötti váltásokat Kopek Gábor és Kopek Donát médiainstallációja teremti meg a színpadon, a jelmezeket pedig Bianca Imelda Jeremias készítette.

 

Az Insomnia budapesti premierje április 30-án lesz a Művészetek Palotájában.

 

A társulat balett-igazgatója, Pataki András kifejtette, az elmúlt években hagyomány volt, hogy a társulat ősszel és tavasszal jelentkezik egy-egy szegedi premierrel.

 

Idén ősszel azonban egy 17 állomásból álló mexikói turnén vettek részt. Majd a Nemzeti Filharmonikusokkal együtt a Művészetek palotájában színpadra állították József-legenda művet. A darab két telt házas előadással hatalmas sikert aratott és a táncművész bízik benne, az előadás hamarosan újra a közönség elé kerülhet akár a fővárosban vagy Szegeden.

 

 

 

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Forrás: MTI/ Színházport24

 

 

Színházport24 - Hírek -
TáncInsomnia – a Szegedi Kortárs Balett új bemutatója
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon