Hirdetés

Jonah Bokaer táncos-koreográfus előadása a Ludwig Múzeumban

Jonah Bokaer amerikai táncos-koreográfus Other Myths című előadását láthatja a közönség szombaton a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú).


Jonah Bokaer

 


A Ludwig Múzeum tereire megálmodott produkciót Jonah Bokaer öt fiatal, különböző európai országból érkező táncossal közösen készítette el a Lumú felkérésére. A táncművészeti alkotást horvát, osztrák, magyar és szlovén táncosok adják elő - Pataki Szabolcs, Karolina Susa, Evin Hadzialjevic, Katharina Illnar és Mikó Dávid - Jonah Bokaer rendezésében. Az előadás koncepciója a bemutató helyszínére és a május 8-án nyílt Hantai Simon magyar származású francia festő életművét bemutató kiállításra épül.


Az alkotásra a művészek egy-egy saját "mítosszal" készültek, a darab dramaturgiáját pedig a közép-európai mítoszok kutatása, vizsgálata és megvitatása határozta meg - közölte a múzeum az MTI-vel. Jonah Bokaert a múzeumi környezetben való munkában az a kihívás foglalkoztatja leginkább, hogy a színházi tértől eltérően a vizuális térben egy másfajta, sokkal közvetlenebb kapcsolatra adódik lehetőség a táncos és a néző között.


Az előadás viszonylagos lecsupaszítottsága és a minimális technikai apparátus újabb és újabb feladatok elé állítja az alkotót, egyszerre adva inspirációt és állítva korlátokat. Munkáinak másik célja, hogy a múzeumban kiállított művekre reflektálva új és felejthetetlen látványban, élményben részesítse a közönséget - olvasható a közleményben.


Az előadás a Beyond Front@/Bridging New Territories elnevezésű projekt keretében jött létre, amely Horvátország, Ausztria, Nagy-Britannia, Magyarország és Szlovénia kortárs táncszervezeteinek, valamint társult partnereinek - Portugália, Görögország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia - együttműködése. Ennek célja, hogy a fiatal táncosok és koreográfusok számára nemzetközi téren bemutatkozási lehetőséget és munkát biztosítson. A produkciót a következő hetekben Zágrábban mutatják be.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
TáncJonah Bokaer táncos-koreográfus előadása a Ludwig Múzeumban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon