Hirdetés

Jubileumi évadra készül a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad

Bujtor Istvánra, az alapítóra is emlékezik a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad a szabadtéri játékokon, amelynek repertoárjában idén már gyerekműsorok is szerepelnek.

 

Bujtor István Szabadtéri Színpad

 

Bujtor Judit igazgató az MTI-nek elmondta: a szabadtéri színpad fennállásának 10. évfordulóját méltóképpen akarják megünnepelni, ezért a szabadtéri játékok nyitó hétvégén Bujtor Istvánhoz köthető műsorokkal várják a nézőket.

 

Július 5-én A kaktusz virága című darabot mutatják be Szulák Andrea és Reviczky Gábor főszereplésével, mivel ez a darab volt Bujtor utolsó rendezése. Másnap Frenreisz Károllyal ismét összeáll és koncertet ad a Skorpió, harmadnap pedig egy nagyszabású élő koncerttel emlékeznek a Tihanyi Szabadtéri Játékok kitalálójára, elindítójára, Bujtor Istvánra.

 

A műsorban fellép Kovács Kati, Korda György, Szulák Andrea és Szolnoki Péter (Bon bon). Kísér a Hungarian Studio Orchestra 30 fős szimfonikus zenekar, vezető Bujtor Balázs és a Modern Art Orchestra 18 fős Big band zenekar, vezető Fekete Kovács Kornél.

 

Hagyomány, hogy a tihanyi szabadtéri színpadon mutatja be egy premier előadását egy budapesti színház: augusztus 9-én a Karinthy Színház adja elő a Ron Clark - Sam Bobrick: Én, Te, Őt! című komédiáját Verebes István rendezésében, Bajor Imre, Csonka András főszereplésével - tájékoztatott Bujtor Judit.

 

A Tihanyi Szabadtéri Játékok idei programjából kiemelte a Budapest Bár július 26-ai, Átjáróház című koncertjét, amelyet nemzetközi turnéjuk előtt mutatnak be Tihanyban, és mely Liszttől a Rock n' Rollig tartalmaz feldolgozásokat.

 

Bujtor Judit újdonságként említette, hogy idén már a szabadtéri színpadon is lesznek gyermekelőadások: július 25-től a Micimackó című zenés játékkal kezdve augusztus 15-ig minden csütörtökön.

 

A Tihanyi Szabadtéri Játékokon egyebek között számos klasszikus darab, mint például a Hippolyt, az Abigél, az Indul a bakterház, az Anconai szerelmesek, vagy a Mezítláb a parkban is szerepel.

 

A részletes program a tihany.hu weboldalon olvasható.

 

 

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékJubileumi évadra készül a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon