Hirdetés

Kezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 30. évada

Kezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 30. évada, amelynek első előadásaként Marivaux a 2. váratlan szerelem című művét láthatja a közönség pénteken.


zsambek

 


Az idei programot a Zsámbéki Színházi Bázis nemrégiben elhunyt igazgatója, Mátyás Irén emlékének ajánlják - közölték a szervezők az MTI-vel. Az idei nyári szezonban többek között Jámbor József, Horváth Csaba és a Fortedanse, Vidnyánszky Attila, valamint Rusznyák Gábor munkáit láthatja a közönség. Új előadással jelentkezik a Kompánia Színházi Társulat, a K2 színház és két előadással érkezik a Manna Kulturális Egyesület.


A határon túlról vendégül látják a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelyt, valamint újra megrendezik a Határon Túli és Hazai Amatőr Színjátszók Fesztiválját, a Zsámbéki Szombatok alapítója, Bicskei Gábor emlékének ajánlva. A Zsámbéki Színházi Bázison az évad első előadása Marivaux a 2. váratlan szerelem című darabja Kováts Kriszta rendezésében. Az előadást pénteken és szombaton láthatja a közönség. A Kovátsműhely produkciójában Nagy-Kálózy Eszter, Lengyel Ferenc, Kálid Artúr, Sipos Vera, Kovács Ádám és Cserna Antal játszik, a zene Szirtes Edina Mókus, a koreográfia Bodor Johanna munkája.


Június 30-án, valamint július 6-án és 7-én Németh Ákos Definíció című darabját játsszák, amelyet Jámbor József állított színpadra. Vásárhelyi Nóra, a Zsámbéki Színházi Bázis új vezetője korábban elmondta: Mátyás Irén szellemében folytatják a munkát, megtartva a kísérletező, a fiataloknak teret adó szemléletet. A 30. évadban több előadás foglalkozik a fiatalokat érintő problémákkal és a kisebbség helyzetével.


Szólt arról is, hogy az idei évad célja új közönségréteg megszólítása és színházra nevelése, elsősorban a középiskolás korosztályt szeretnék bevonzani a színházba. A Zsámbéki Színházi Bázis varázsát az adja, hogy új előadások születnek, az idén tíz bemutatóra készülnek.


Ezek közül két előadást emelt ki, amelyeket a MaNNa Kulturális Egyesülettel közös produkcióként mutatnak be. Az egyik az Osborne Dühöngő ifjúság című művéből Dühöngő címmel készülő előadás, amelyben a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős hallgatói együtt dolgoznak. A másik előadás Mark Ravenhill Állampolgári ismeretek című darabjából készül Tengely Gábor rendezésében. Az előadást osztálytermi változatban is bemutatják.


A k2 Színház Az isten és a részegek című, Fábián Péter és Benkó Bence rendezte előadással érkezik Zsámbékra, a Kaposvári Egyetem hallgatói a Rusznyák Gábor rendezte Kabaré (avagy az elveszettek) című előadást adják elő, Simon Balázs rendezésében pedig a Pinokkiót láthatja a közönség.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékKezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 30. évada
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon