Hirdetés

Kicsiknek és nagyoknak is táncol a Nagyvárad Táncegyüttes Egerben

Február 4-én 10 órától a Pomádé király új ruhája, este 7 órától az Elektra című koreográfiát mutatják be az egri közönségnek.


pomade


A 2002 alakult Nagyvárad Táncegyüttes az Andersen-mesét megzenésítő Ránki György zenei anyagának felhasználásával készítette el a Pomádé király új ruhája című táncjátékát, amely gyarló emberi tulajdonságokból fakadó aktuális társadalmi problémákat dolgoz fel humorosan. A fölösleges cicoma, a felületes életszemlélet ellenében, a körülöttünk zajló események kritikus megfigyelését és az igazmondást - még, ha bátornak kell is hozzá lenni - nem lehet elég korán elkezdeni.

 

 

Az Euripidész tragédiája alapján készült Elektra mozgásszínházi előadás szembesít a XXI. század királyaival - olvashatjuk az ajánlóból. „Ők mitől különbek? Talán ők nem átlagemberek? Halál. Mindenek felett és alatt. Mindent átjár, folyamatosan itt van köztünk, érezzük, de nem tudunk vele mit kezdeni. Te tudsz? Kötéllel ír, rajzol, épít. A test a tartóoszlop. A mesterkedésben mindkét kéznek egyszerre dolga van. Felváltva köt, ront és bont. Ujj, tenyér, csukló, néha a fog is lehet játékos. Az építés alkotóeleme, igazi anyaga a bosszúállás."

 

SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
TáncKicsiknek és nagyoknak is táncol a Nagyvárad Táncegyüttes Egerben
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon