Hirdetés

Leányvásár a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Ismét egy klasszikus operettet tűznek műsorra a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői: Jacobi Viktor Leányvásár című darabjának szövegét és verseit - Bródy Miksa és Martos Ferenc munkáját - Vinnai András és Varró Dániel alakította "szabadtérivé" és "2013-assá".


szegedi_szabadteri_jatekok

 


A július 5-én, 6-án és 7-én színre kerülő produkció olvasópróbáját Budapesten, a Nemzeti Színházban tartotta kedden délután Gothár Péter rendező. A Dóm tér színpadára az előadás első részében egy kikötő épül, a második rész helyszíne - amint az már hagyomány - egy tengerjáró fedélzete.


A Leányvásárral mint fogalommal és a western környezettel nehéz manapság mit kezdeni, ezért a szövegíró, Vinnai András kövérek és soványak vetélkedésévé formálta a cselekményt. Herczeg Tamás fesztiváligazgató emlékeztetett arra, hogy a műfajhoz - akár A csárdáskirálynőre vagy a Mágnás Miskára gondolunk - a fesztivál mindig elég bátran közelített. Ezt az előzményt folytatják a Leányvásárral, úgy vélte, igazi fesztiválelőadás körvonalazódik.


A zenei és a koreográfiai feladatok megoldásai döntőek, (a karmester Silló Sándor, a koreográfus Juronics Tamás) a rendezőnek kevés feladata marad - fogalmazott ironikusan a rendező. Annyit azonban hozzátett Gothár Péter: "tekintsétek mesének a történetet".


A fiktív szigetre, a hottentották, a kövérek országába érkezik meg a sovány Fritz Rottenberg, a dúsgazdag Harrison, a fogyókúrák és fogyasztóeszközök királyának előfutára. Fritz megjelenése és iszonyodása a szigetiek kedvenc szendvicsétől, a zsírral töltött medúzától - Keresztes Tamás alakítja a szerepet - mindjárt tömegverekedést váltana ki, ha a kövér polgármester - Hegedűs D. Géza - útját nem állná a lincselésnek.


Jacobi Viktor slágerei, ha a szövegük még mulatságosabbá váltak is Varró Dániel munkája nyomán, érintetlenek maradtak. 24 táncos és 40 énekkari tag gazdagítja a rangos szereplőgárdát, amelyben Schell Judit, Bordás Barbara, Nagy Ervin, Szombathy Gyula, Ujlaki Dénes és Kocsis Gergő neve kerül a színlapra.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékLeányvásár a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon