Hirdetés

Lerch István turnéra indul a SuperGrouppal

Hosszú évek után indul ismét turnéra Lerch István. A kiváló billentyűs, énekes, Erkel-díjas zeneszerző új formációjával, a SuperGrouppal május 29-én a fővárosi MOM Kulturális Központban kezdi a koncertsorozatot.


Lerch IstvĂĄn

 


A 60. születésnapom alkalmából tavaly októberben a Művészetek Palotájában rendezett szimfonikus koncertre hívtam el magam mellé játszani Hrutka Robi gitárost, Lattmann Béla basszusgitárost és Szendi Gábor dobost. A buli nagyszerűen sikerült, leadta a tévé is, híre ment, és úgy éreztem, érdemes lenni együtt folytatni. Mivel kiváló zenészekről van szó, adta magát a SuperGroup elnevezés, és igazi csemege, hogy a kiváló énekes, Micheller Myrtill is erősíti a csapatot - mondta Lerch István az MTI-nek.


Mint fogalmazott, mindig fantasztikus zenészekkel dolgozott együtt, mondhatni, folyamatosan supergroupokban játszott. A VMoto-Rock feloszlása után 1989-ben Karácsony János és Solti János közreműködésével készítette el első szólólemezét, ez volt a Különös bolygó. A folytatáson, az 1991-ben megjelent 10 és 1/2 című anyagon már Hrutka Róbert és Szendi Gábor is szerepelt, Lattmann Bélával pedig húsz évvel ezelőtt, Charlie első szólóalbumán játszott együtt, és azóta is mindketten tagjai a Charlie Bandnek.


A VMoto-Rock feloszlása óta, tehát az elmúlt 25 évben nem volt sok önálló koncertem. Bár van hat szólólemezem, elsősorban zeneszerzőnek tartom magam, mintegy 350 dalt írtam. Maximalista vagyok, ha elvállalok egy-egy koncertet, akkor mindig nagyon készülök, sokat próbálunk, rengeteg energiát feccölök bele - szögezte le Lerch István, aki egy hónappal ezelőtt megkapta az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület könnyűzeneszerzői életműdíját.


Május 29-én a MOM Kulturális Központban és a turnén elhangzanak Lerch István által írt VMoto-Rock-dalok (Várj, míg felkel majd a Nap; Angyallány; Tűzvarázsló), Charlie-számok, a Malek Andreának írt slágerek és természetesen a szólókorszakból is jó néhány.


Mindegyik korszakomból idézek, 22 dalt tervezünk előadni, még a VMoto-Rock előtti időből is, amikor a V73-mal progresszív rockot játszottam. Az országos turné állomásai most alakulnak ki, egyelőre szervezzük, mikor ér rá mindenki a zenekarból, hiszen mindannyian elfoglaltak különböző más projektekkel - jegyezte meg Lerch István.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneLerch István turnéra indul a SuperGrouppal
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon