Hirdetés

Ma kezdődik az Operaház Diótörő Fesztiválja


Ma kezdődik a Magyar Állami Operaház ünnepváró eseménysorozata. A Diótörő Fesztivál nyitányára megérkezett Nyíregyházáról a dalszínház karácsonyfája is.

 

operahaz

 

Az Operaház szabadtéri karácsonyváró programja egybefonódik az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő kampányával. Az Operaház standján - az első két adománygyűjtés sikere után - ismét a dalszínház vezetői, valamint operaénekesek és balettművészek segédkeznek a forró italok árusításában, ösztönözve a klasszikus műfaj iránt érdeklődők és a vendégek adakozó kedvét.

 

A nyitónapon a Magyar Nemzeti Balettnél A diótörőben hamarosan debütáló japán szólista, Nakamura Soko, valamint Diótörő herceg, vagyis Leblanc Gergely is árusít, a további estéken más szólistákkal és a dalszínház vezető énekeseivel találkozhat a közönség. A tea- és forraltbor-kimérés hangulatát az Operaház Hajós utcai Szfinx teraszán fellépő kórusok teszik emelkedetté.

 

Ismét láthatók a Diótörő Fesztivál városi díszletei a színház előtt. A látogatók idén először kézzel fogható emléket is hazavihetnek a Diótörő Fesztiválról: a Szfinx mellett családi fotót készíttethetnek az Aranyecset című balett egyik díszletelemében, egy hatalmas szánban, amelyet december 6-án, számos ajándékkal a Mikulás is meglátogat.

Forrás: MTI/ SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestMa kezdődik az Operaház Diótörő Fesztiválja
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon