Hirdetés

Ma nyílik meg a Művészetek Völgye

Ma veszi kezdetét és tíz napon át tart a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amely Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden várja a látogatókat.


Művészetek völgye 2013

 


A fesztivál szervezői idén félezer programmal készülnek, melyek többsége Kapolcson lesz, a csatlakozó falvakban a kísérőrendezvények kapnak helyet. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Palya-udvar Palya Beával, Kaláka Versudvar és Muharay-udvar, a Kapolcsi Hobo Klubban ezúttal kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt, mintegy 180 dalt hallhat a közönség.


A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band. Idén sem hiányoznak a komolyzenei programok: a tíz nap alatt olyan zenekarokat lehet hallani, mint a Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett fellépnek a Zeneakadémia tehetségei is.


Az Örökségvölgy programjai keretében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel. A fesztiválon mintegy negyven kiállítás várja a közönséget, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt. Tavaly mintegy 120 ezer látogató kereste fel a Völgyet.


A részletes program a www.muveszetekvolgye.hu weboldalon olvasható.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékMa nyílik meg a Művészetek Völgye
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon