Hirdetés

Magyar szerzők művei a kassai Thália Színház jubileumi évadában

Magyar szerzők művei és a zeneiség jellemzi a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal elismert ötvenéves kassai Thália Színház jubileumi évadát - közölte a teátrum igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.


kassai Thália Színház

 


Czajlik József a műsorban elmondta: társulatuk utazószínház, előadásaik ötven-hatvan százalékát különböző felvidéki és magyarországi helyszíneken játsszák, így folyamatosan jelen vannak vidéken, és olyanokhoz is eljutnak, akik másképp nem mennének színházba.


Az 1969-ben az alapításkor is ez volt a cél, amikor a komáromi társulatból kivált egy progresszívebb csapat - tette hozzá.


Kassán felvidékiek adományai segítségével alakították meg a színházat, ezt megköszönve kezdtek el tájolni, ami időközben alaptevékenységükké vált - idézte fel.


A jubileumi évadról elmondta: elsőként Beke Sándor, a színház alapítója rendezésében Márai Sándor Kaland című színdarabját mutatják be, majd Malina Hedvig történetét dolgozzák fel. A Czajlik József által rendezett darab két felvonásban négy részből áll: első része opera, második operett, a harmadik egy oratórium, a negyedik pedig egy fórum lesz a nézőkkel.


Az évadban Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című művét László Sándor vajdasági színházigazgató rendezésében láthatja a közönség, majd pedig egy fiatal rendező, Rédli Károly a Parasztoperát állítja színpadra - mondta.

 

Forrás: MTI

 

 

Színházport24 - Hírek -
HatárontúlMagyar szerzők művei a kassai Thália Színház jubileumi évadában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon