Hirdetés

Másikember - Vinnai András fantasztikus vígjátékának ősbemutatója Szegeden

A szegedi Korzó zeneházban tartják kedden Vinnai András Másikember című fantasztikus vígjátékának ősbemutatóját.


szegedi_nemzeti_szinhaz

 


A darabot színpadra állító Barnák László, aki az egyik főszerepet is alakítja, elmondta, hogy a fiatal kortárs drámaíró, Vinnai András színészként debütált, majd olyan rendezők állandó szerzője lett, mint Bodó Viktor vagy Vajdai Vilmos. Másikember című művét tavaly a színházi világnapon már felolvasták Szegeden, rádiójátékként pedig maga a szerző rendezte, színpadon azonban most láthatja először a közönség.


A mű akár a párkapcsolati sci-fi vagy az albérleti thriller műfaji besorolást is kaphatta volna: az előadásban filmes elemek ötvöződnek a színpadi dráma és vígjáték kellékeivel, kiegészítve nagyon erős és intenzív zenei háttérrel. Rákai András zeneszerző dallamaiban Bartók Béla, Strauss és Händel muzsikájára is ráismerhet a közönség.


Egy fiatal pár, Nóra és Alvin abszurd elemekkel átszőtt története az emberi kapcsolatok szövevényes rendszerét tárja a néző elé. A Csorba Kata és Barnák László által játszott nő és férfi beköltöznek egy albérletbe, és már az első éjszakán össze is vesznek. A lakásról azonban eltűnik az ajtó, és ők kényszerűségből együtt maradnak az aprócska garzonban. Az előadás az együttélés groteszk kifigurázásával a férfi-nő viszony mélyreható lelki vívódásait mutatja meg: frusztrációink, elfojtásaink, félelmeink öltenek testet a színpadon.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékMásikember - Vinnai András fantasztikus vígjátékának ősbemutatója Szegeden
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon