Hirdetés

Meghalt egy férfi a Madách Színház nézőterén

A nézőtéren lett rosszul és halt meg egy idős férfi szerda este a Madách Színházban, az 1x3 néha 4 avagy Egyszer három néha négy előadásán.


madach_szinhaz

 


Székhelyi József színművész a Blikknek elmondta, a színészek már a tapsrend vége felé észrevették, hogy míg mindenki tapsolt, az első sor közepén mozdulatlanul ült egy idős férfi. "Amikor leengedték a függönyt, kilestünk, és akkor láttuk, hogy a mellette ülők rázogatják, próbálják felkelteni. Addigra az ügyelő már hívta a mentőket. Ott toporogtunk tehetetlenül, kétségbeesve a függöny mögött, de aztán mindenki visszament az öltözőbe. Nem is tudtunk szólni egymáshoz, annyira megrázott mindenkit a dolog" - mondta Székhelyi.


Kósa Melinda, a színház sajtófőnöke elmondta, a tapsrendet megszakították, a nézőtéren tartózkodó ügyeletes orvos egy perc múlva már a férfi mellett volt, de a kiérkező mentők sem tudtak már rajta segíteni. A Madách Színház őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt néző hozzátartozóinak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a férfit megpróbálták újraéleszteni, de a szívműködését nem sikerült újraindítaniuk, a halál okát szakértői vizsgálat állapíthatja meg.


A Blikk felidézi, hogy csaknem negyed évszázaddal ezelőtt egyébként már történt egy ilyen tragédia a Madách Színház nézőterén, akkor a Kean, a színész előadásának második felvonása alatt lett rosszul egy idős néző. Haumann Péter és színésztársai megszakították a játékot, és megvárták, amíg a mentők kivitték az urat és feleségét a nézőtérről. Rövid, együttérző csend után végül folytatták az előadást, a férfi azonban az előcsarnokban az orvosi segítség ellenére elhunyt. A nézők is csak akkor szembesültek a tragédiával, amikor a színházból távozva meglátták a halottaskocsit.


Forrás: Blikk/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestMeghalt egy férfi a Madách Színház nézőterén
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon