Hirdetés

Megjelentek a Cseh Tamás Program jövő évadára szóló első pályázatok

Ősszel indul az NKA Cseh Tamás Program harmadik évada, amelyben a Nemzeti Kulturális Alap 625 millió forinttal támogatja a hazai könnyűzenét. Már megjelentek az első pályázatok a karrierjük elején álló és külföldi turnéra készülő zenekaroknak, valamint fővároson kívüli és határon túli kluboknak - közölte a programiroda hétfőn az MTI-vel.


Cseh Tamás

 


Az induló zenekari alprogram felhívása pályakezdő előadóknak szól, akik az elnyert támogatást hang- és képfelvétel elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására fordíthatják. Emellett jelentkezhetnek azok az együttesek, amelyek külföldi koncertsorozatuk megvalósítására kérhetik a támogatást. A sikeres pályázókat szakmai zsűri bevonásával, élő meghallgatások után választja ki a kollégium. Az induló tehetségek és a külföldi turnéra készülők számára a leadási határidő augusztus 1. éjfél.


A klubtámogató alprogram keretében kiírt pályázatok a könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas fővároson kívüli, valamint Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő könnyűzenei kluboknak szólnak. A sikeres pályázók az elnyert összeget magyar együttesek és előadók fellépésének támogatására fordíthatják. Ennek leadási határideje augusztus 31. éjfél.


A jelentkezések elbírálására várhatóan 2016 őszén kerül sor, a részletes kiírások a Cseh Tamás Program és az NKA oldalán tekinthetők meg.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestMegjelentek a Cseh Tamás Program jövő évadára szóló első pályázatok
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon