Hirdetés

Megkaphatja prémiumát a Madách Színház vezetője

Megkaphatja prémiumát a Madách Színház vezetője, miután a Fővárosi Közgyűlés változatlan tartalommal fenntartja a prémiumra vonatkozó határozatot, amelyet szeptember elején függesztett fel a főpolgármester.


Szirtes Tamás

 


A határozat szerint Szirtes Tamás ügyvezető igazgató éves alapbérének 40 százalékára jogosult, az önkormányzat 4 millió 560 ezer forintot fizethet ki neki. A testület szeptember 3-án már tárgyalta a vonatkozó indítványt, azonban annak elfogadása után a Jobbik jelezte: törvénysértőnek tartja a prémium kifizetését, miközben veszteséges az intézmény.


Tarlós István főpolgármester erre reagálva felfüggesztette az akkori határozatot és a kifizetés szabályosságának vizsgálatára kérte az önkormányzat jogászait. A csütörtöki javaslat ismertette: a felülvizsgálat során megállapították, hogy a fővárosi önkormányzat és a Madách Színház Nonprofit Kft. érdekeit nem sérti a kifizetés, a korábbi határozat hatályon kívül helyezése vagy módosítása nem indokolt.


A képviselők 24 igen és 3 jobbikos nem szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el változatlan tartalommal a határozatot.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestMegkaphatja prémiumát a Madách Színház vezetője
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon