Hirdetés

Megújul a kaposvári Csiky Gergely Színház nézőtere

Megújul a kaposvári Csiky Gergely Színház nézőtere a nyáron, emellett kijavítják a folyamatosan beázó stúdiótetőt, a nézőtér földszinti padlózatát, egy kazánt pedig kicserélnek.


Csiky Gergely Színház

 


A kaposvári önkormányzat döntése alapján a Csiky Gergely Színházban összesen 466 új szék kerül a zsöllyébe, a fél- és első emeleti páholyokba, valamint az első emeleti erkélyre - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. A munkálatok összesen 33 millió forintos beruházással valósulnak meg. A nézők által eddig megvásárolt téglajegyekből befolyt 1 millió 340 ezer forintot is erre a célra fordítja a színház.


Aki szeretne, hazavihet egy darab színháztörténelmet, a régi székek ugyanis megvásárolhatók egy nagyszínpadi felnőtt bérlet vagy egy stúdióbérlet áráért, a bevételt jótékony célra fordítják. A színház a székekkel megvásárolt bérleteket - a jövő évad mottójához híven, a családok, generációk színházaként - olyan családokhoz juttatja el, amelyek anyagi helyzete nem engedi meg, hogy színházba járhassanak. Összesen 145 nézőtéri és 112 páholybeli széket kínálnak eladásra.


A nézőteret utoljára 1986 és 1988 között újították fel, azóta ugyanazokat a székeket javítják. A nézők sokszor panaszkodtak az utóbbi években, hogy kényelmetlenek a székek és recsegnek: zavarják a színházi élményt. Az új székek háttámlája magasabb lesz, beülési mélysége pedig nagyobb, mint a mostani székeké és az ülőszivacsok vastagságát is megnövelték, így kényelmesebben ülnek majd a nézők.


A székeket kifejezetten a Csiky Gergely Színház nézőteréhez tervezte Oláh László. A színház előcsarnokában szerdától két új szék áll, amelyeket bárki kipróbálhat. Hornung Gábor, a színház sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a színház évek óta húzódó teljes felújításának időpontja még nem ismert. A tervek készen vannak, a legutóbbi számítások szerint a felújítás mintegy hétmilliárd forintba kerülne.


Tájékoztatása szerint a kaposvári színház téglajegyakcióját 2011 októberében indították. Mint elmondta, a nyári, 33 millió forintból megvalósuló felújítással a legfontosabb javítások megtörténnek a nézők kényelmére koncentrálva.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékMegújul a kaposvári Csiky Gergely Színház nézőtere
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon