Hirdetés

Mi történt Vegasban - Ujj Mészáros Károly rendezése a Centrál Színházban

Ujj Mészáros Károly rendezésében mutatja be november 8-án a Centrál Színház a Mi történt Vegasban című darabot Balsai Mónival, Rada Bálinttal és László Zsolttal a főszerepben.


Ujj Mészáros Károly

 


A Broadwayn kevesebb mint egy évvel ezelőtt, nagy sikerrel bemutatott darab egy híres író, egy éles eszű pályakezdő újságíró és egy nehéz döntési helyzetbe kerülő főszerkesztőnő izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapásáról szól egyetlen Las Vegas-i éjszakán - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.


A történet szerint John D'Agata (László Zsolt) egy világklasszis író, aki hosszú évek után egy zseniális oknyomozó írásművel jelentkezik, amelyet egy elit magazin azonnal meg is akar jelentetni. Jim Fingal (Rada Bálint), az igyekvő, pályakezdő újságíró azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze a szövegben lévő összes adatot. Emilynek (Balsai Móni), a szigorú főszerkesztőnőnek kell döntenie, mi legyen a mű sorsa - mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak.


A Mi történt Vegasban című színművet John D'Agata 2012-ben megjelent The Lifespan of a Fact című könyve ihlette, amelyből Jeremy Kareken, David Murell és Gordon Farell azonos címmel írtak darabot. A színművet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordított magyarra.


A rendhagyó színdarab a sziporkázó, humoros felszín alatt komolyabb gondolatokat is boncolgat többek között arról, hogy az igazság vajon a tények puszta felsorolása, vagy létezik az igazságnak egy magasztosabb formája is, amely túlmutat ezen - idézi az ajánló Ujj Mészáros Károlyt.


A főszerkesztőnőt alakító Balsai Móni szerint, a sokrétű darab arról szól, hogy meddig lehet elmenni abban, hogy felhívd magadra a figyelmet. "Manapság az emberek az okostelefonjukon ezernyi hírt pörgetnek végig. De mi az, ami ezekből megérint minket? És mi az, ami tényleg fontos lenne, hogy eljusson hozzánk? Tudunk-e jól szelektálni és meg tudjuk-e érteni, hogy valaminek mi a lényege?" - tette fel a kérdést.


A darab jelmeztervezője Kárpáti Enikő, a díszlettervező Michac Gábor, a videótervező pedig Varga Vince volt.


A Broadwayn a darabot olyan sztárok főszereplésével vitték színre, mint Daniel Radcliff, Bobby Cannavale és Cherry Jones. A Variety az előadást a tavalyi év legjobb színházi bemutatói között tartja számon, de a The New York Times és a Hollywood Reporter is elismerően nyilatkozott róla - írták a tájékoztatóban.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
PremierMi történt Vegasban - Ujj Mészáros Károly rendezése a Centrál Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon