Hirdetés

Miklósa Erikával ad koncertet a Talamba

Miklósa Erika szopránnal ad jubileumi koncertet a Talamba ütőegyüttes megalakulása huszadik évfordulója alkalmából pénteken a budapesti Müpában.


talamba

 


A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai és latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok, magyar népdalok, balkáni melódiák, valamint saját szerzemények, kortárs művek, dzsesszklasszikusok és komolyzenei átiratok is - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.


Az 1999-ben alakult csapat tagjai - V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Levente - diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A profi zenészekből alakult crossover ütőegyüttes célja a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok "megbékítése" egymással, így koncertjeiken egyaránt megszólalhatnak Bach fúgái, Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művének átirata, afrikai törzsi ritmusok vagy éppen pörgős balkáni dallamok.


A koncertek mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel. Évente mintegy 20 ezer, jellemzően hátrányos helyzetű gyermekhez viszik el a zenét.

 

Forrás: MTI
Fotó: MÜPA

Színházport24 - Hírek -
ZeneMiklósa Erikával ad koncertet a Talamba
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon