Hirdetés

Miniévadot tart a szatmárnémeti Harag György Társulat

Az elmúlt időszak szakmai szempontból legfontosabb előadásait tűzi műsorra egymást követő napokon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata úgynevezett miniévad keretében, amely november 5. és 8. között zajlik - közölte kedden az erdélyi teátrum.


Harag György Társulat

 


Az előadásokra a társulat számos színházi kritikust és fesztiválválogatót hív meg, de a közönséget is várja.


Ebből az alkalomból műsorra tűzik Székely Csaba Semmit se bánok című darabját, amelyet Lendvai Zoltán rendezett. A produkciót a legfontosabb romániai színházi seregszemlének számító bukaresti Országos Színházi Fesztiválon játszották, de a Gyergyószentmiklóson rendezett Nemzetiségi Színházi Kollokviumon is bemutatták.


A miniévad keretében játszani fogják a Bocsárdi László által rendezett Scapint is, Moliére klasszikusát a színház a 2018-2019-es évadban mutatta be.


A társulat műsorra tűzi A tavasz ébredése című produkciót is, amely elsősorban a fiatal közönséget célozza meg máig érvényes üzenetekkel. Ez utóbbiak jelentős részét a kép- és a mozgás nyelvén közvetíti, megőrizve a darab szövegének vezérfonalát. Az előadás rendezője Györfi Csaba.


A negyedik műsorra tűzött előadás Szőcs Géza fikciós történelmi drámája, a Raszputyin, amelyet magyar nyelvű ősbemutatóként vitt színre a Harag György Társulat az idei évadban. Az előadást Szardar Tagirovszkij rendezte. Szőcs Géza drámája egy történelmi látlelet a kollektív európai és globális lelkiismeretről, a dráma a történelmi valóságot helyezi fókuszba Raszputyin fiktív szűrőjén keresztül - olvasható a színház közleményében.


Forrás: MTI

 

Színházport24 - Hírek -
HatárontúlMiniévadot tart a szatmárnémeti Harag György Társulat
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon