Hirdetés

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az évadban

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az idei évadban - mondta el Oberfrank Pál igazgató azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a következő szezon előadásairól is beszámoltak.


petofiszinhaz_veszprem

 


Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója hangsúlyozta: a 60 ezres város 600 millió forintos költségvetésű színháza rendkívül magas nézőszámot produkál. Oberfrank Pál a következő évad programját ismertetve elmondta, hogy a soproni Petőfi Színházzal együttműködve mutatják be október 4-én Rossini Bruschino úr című vígoperáját Toronykőy Attila rendezésében, valamint a Csillagok szárnyán című táncfantáziát. A víg özvegy című operettet Szinetár Miklós viszi színre, a bemutatót október 18-án tartják.


Eperjes Károly rendezi Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét a vörösiszap-katasztrófára emlékezve. "Szerettünk volna ebből a tragikus eseményből egy drámát íratni, de akiket felkértünk, azt javasolták, rendezzük meg az Éjjeli menedékhelyet, az mindent elmond" - magyarázta a darabválasztást Eperjes Károly. Hozzáfűzte: három évig várt egy új drámára, de végül nem bánja, hogy az Éjjeli menedékhelyet rendezi meg helyette, mert ez a darab illik a veszprémi társulathoz.


A színház repertoárján szerepel még Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című műve, amelynek még nem nevezték meg a rendezőjét. Emellett színre viszik a Veszedelmes viszonyokat Guelmino Sándor rendezésében, valamint Goldoni A kávéház című művét, amelyet Valló Péter állít színpadra.


A gyerekeknek Oberfrank Pál Hedry Mária Tündér Míra című mesejátékát ajánlotta, emellett bemutatják a székesfehérvári színház A Hang-villa titka című előadását, valamint az Andersen, avagy a mesék meséje című darabot. Ugyancsak a gyerekeknek indítják az úgynevezett Bon-bon bérletet, amelynek a keretében három előadást kínálnak. A Latinovits-Bujtor Játékszínben Miroslav Krleza Agónia, Tom Ziegler Grace és Gloria, Gorkij Az áruló, Örkény Drága Gizám!, valamint Griskovec Hogyan ettem kutyát? című művét mutatják be.


A következő évad bérleteit május 6-tól lehet megvásárolni Veszprémben.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékMintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az évadban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon