Hirdetés

Mintegy nyolcvanezer néző vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei előadásian

Sikeres szezont zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, amelynek 28 színházi előadásán mintegy nyolcvanezer néző vett részt.


szegedi_szabadteri2019

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok - www.szegediszabadteri.hu


A Szegedi Szabadtéri Játékok MTI-hez elküldött közleménye szerint kimagasló szezonként értékelik az idei évadot, amely a Dóm téren saját bemutatóval, táncjátékkal indult Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével.


Az idei műsorban szerepelt még Verdi Aida című operája, de a közönség részt vehetett szimfonikus zenekari koncerten is, ahol magyar klasszikus és kortárs szerzők műveit csendültek fel. Idén újranyitott az Újszegedi Szabadtéri Színpad, ahol Petri György fordításában játszották Moliere Don Juan című drámáját, illetve határon túli együttműködés keretében, a sepsiszentgyörgyi színházzal közösen mutatták be Brecht Koldusoperáját, Bocsárdi László rendezésében.


Harangozó Gyula koreográfiájában családi mesebalett is szerepelt az idei repertoárban, míg a Dóm téren láthatták a nézők a Titanic című musical magyarországi ősbemutatóját.


A közlemény idézi Herczeg Tamás igazgatót, aki elmondta: ez az évad volt az elmúlt hét év, vagyis igazgatásuk időszakának művészeti értelemben messze kimagasló szezonja.


Harangozó Gyula művészeti igazgató hangsúlyozta: "büszkék vagyunk arra, hogy a Szegedi Szabadtérit közel 90 éve megálmodó Klebelsberg Kunó kultuszminiszter öröksége nemzetközi szinten is bravúros teljesítménynek minősül. Teltházakkal játszottuk az előadásokat, a nézők pedig rajongtak a színre vitt produkciókért" - tette hozzá.


Mint írják, a színházi fesztivál ideje alatt több kiállítás is várta a látogatókat a REÖK kiállítóház és művészeti központban. A nagy hagyományokkal bíró Nyári Tárlatot idén rendezték meg 40. alkalommal, a legkiemelkedőbb kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból. Nyár közepén, nagy érdeklődés mellett nyílt meg Bob Dylan Oscar-díjas amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő tárlata, amelyen a világsztár grafikáival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
VidékMintegy nyolcvanezer néző vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei előadásian
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon