Hirdetés

Mobil forgószínpad kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága

Mobil forgószínpad tervezésére kivitelezésére írt ki tendert a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága, a felhívás hétfőn jelent meg a Közbeszerzési Hatóság honlapján.


szegedi_szabadteri_jatekok

 


Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója korábban, a szabadtéri játékok 2014-es programját bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a beruházást a Fogadalmi templom kétmilliárd forintos rekonstrukciója teszi szükségessé, amely munkálatai érintik a színpadot és az öltözőhelyiséget is.


Az idei évtől megfordul a fesztivál nézőtere, a Dóm tér órateraszán a jelenlegi legkorszerűbb technikát alkalmazó mobilszínpadot állítanak föl, amely gyűrűs forgója mindkét irányba tud majd mozogni - közölte a szakember, hangsúlyozva, a nézőtér megfordításával optimális és jó megoldást sikerült találni, ez az ötlet a játékok 1931-es induláskor is felmerült.


A színházi szakember kitért arra is, az új színpad kialakítása a fesztivál történetének egyik legnagyobb beruházása lesz. A hétfőn megjelent közbeszerzési felhívás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a mobil forgószínpad kiviteli és gyártmány terveinek elkészítése, a berendezés legyártása, helyszínre szállítása, munkavédelmi minősíttetése és egyszeri alkalommal a Dóm téren történő összeállítása.


A kiírás szerint a kivitelezőnek május 15-re kell végeznie a munkával.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékMobil forgószínpad kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon