Hirdetés

Modern balett esttel zárja az évadot az Erkel Színház

Újra Öt tánc címmel négy koreográfus öt balettelőadását láthatja a közönség június 12-től négy estén át az Erkel Színházban Budapesten.


Erkel SzĂ­nhĂĄz1

 


Lukács András Örvény című darabja, Wayne Eagling Duettje, valamint David Dawson A napfény természete című alkotása mellett két Jiri Kylián-koreográfia, a Hat tánc és a Petite Mort szerepel az évadzáró programban - közölte a Magyar Állami Operaház kedden az MTI-vel.


A Petite Mort (Kis Halál) a szexuális aktus eksztázisának poétikus ábrázolása. Koreográfiáját - Mozart zenéjére - hat férfira és hat nőre, valamint hat kardra készítette el Jiri Kylián. A kardok táncpartnerként szolgálnak a színpadon. Kylián szintén Mozart-szerzeményre alkotta a Hat tánc című darabot, amely humorossága miatt világszerte népszerű.


A napfény természete című előadás a tánc és a zene nyelvén keresi a választ arra, hogy hányféle módon található meg az igazi, tiszta szerelem. Wayne Eagling 1995-ben Lisszabonban bemutatott romantikus Duettje Wagner Trisztán és Izolda című operájából Izolda szerelmi halálának zenéjére készült. A bonyolult emelésekkel tűzdelt látványos koreográfia kivételesen magas technikai felkészültséget igényel a táncosoktól.


Lukács András, az első Seregi-díjjal kitüntetett fiatal hazai alkotó sok klasszikus elemet és modern technikát is használ koreográfiáiban, létrehozva így saját, egyedi stílusát. Az Örvény című produkcióban Philip Glass zenéjére a szűrt, hideg fényekkel, a vizes hatású jelmezekkel és a spirális mozdulatokkal érzelmeket és gondolatokat ébreszt a nézőkben - írták a közleményben.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
TáncModern balett esttel zárja az évadot az Erkel Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon