Hirdetés

MSZP: Tarlós kezdeményezze Dörner György leváltását az Újszínház éléről!

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője pénteken nyílt levélben szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy kezdeményezze Dörner György leváltását az Újszínház éléről.


Dörner György

 


Horváth Csaba azt írta: Tarlós István másfél évvel ezelőtt minden tiltakozás, morális és szakmai ellenérv dacára döntött úgy, hogy a "szélsőjobboldali nézeteiről ismert" Dörner Györgyöt nevezi ki az Újszínház élére. A szocialista politikus szerint ma már világosan látszanak a döntés következményei, ugyanis a "szélsőjobbos vezetéssel" az Újszínház egy év alatt több mint húszezer nézőt veszített, jegyárbevétele közel felére esett vissza.


"Az idő igazolta: nincs tömeges igény a Dörner-féle színházcsinálásra" - értékeli nyílt levelében Horváth Csaba, aki ezért arra szólította fel a főpolgármestert, hogy vállalja fel korábbi hibáját, lépjen a város érdekében és kibúvók keresése helyett másfél év után kezdeményezze Dörner György leváltását az Újszínház éléről. Az Újszínház nézőszámcsökkenésére az elmúlt héten több sajtóorgánum is felhívta a figyelmet, és felidézték: a főpolgármester korábban azt mondta, ha a színház új vezetése nem teljesít megfelelően, felülvizsgálja korábbi döntését.


Szerdán a Főpolgármesteri Hivatal ugyanakkor azt közölte, hogy szerintük az Újszínház - a tavalyi évad és üzleti év számai alapján - megfelelően teljesíti mind a jogszabály által előírt feltételeket, mind a fenntartó fővárosi önkormányzat által támasztott előírásokat. A Főpolgármesteri Hivatal elismerte, az Újszínházban a 2011-es évhez viszonyítva valóban csökkent a nézőszám, de közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy színházban nem szokatlan jelenség, hogy a nézőszámban visszaesés következik be, ha a vezetőváltás profilváltással és a társulat cseréjével jár együtt.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestMSZP: Tarlós kezdeményezze Dörner György leváltását az Újszínház éléről!
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon