Hirdetés

Munkácsy, a festőfejedelem - Ősbemutatóra készül a József Attila Színház

Munkácsy, a festőfejedelem címmel mutat be musicalt a József Attila Színház november 9-én, szombaton. Bognár Zsolt és Kiss Stefánia művének ősbemutatóját Tóth János operaénekes rendezi.


József Attila SzínházA József Attila Színház Munkácsy Mihály (1844-1900) születésének 170. évfordulója alkalmából emlékezik meg a festőművészről: a Munkácsy-év küszöbén kortárs magyar szerzőpáros musicalét mutatja be a társulat - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.


A musical szövegkönyve Dallos Sándor A nap szerelmese és az Aranyecset című regénye nyomán készült, a zenét Bognár Zsolt szerezte, a szövegkönyvet Kiss Stefánia írta.


A darab a musical műfaj keretein belül meséli el a festőművész útját Lángi mester asztalosműhelyétől a világhírig. A musicalben megjelenik Munkácsy kalandos, romantikus, drámai fordulatokkal teli szerelmi élete is - áll az ismertetőben.


A Békéscsabán, Pesten, Bécsben és Párizsban játszódó Munkácsy, a festőfejedelem címszerepét Zöld Csaba alakítja, Molnár Szilvia pedig a főhős szerelmét formálja meg. A musical jelmezeit Wieber Marianne, a díszletet Székely László tervezte.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestMunkácsy, a festőfejedelem - Ősbemutatóra készül a József Attila Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon