Hirdetés

Négy darabbal várja a közönséget a Szegedi Kortárs Balett

Négy darabbal várja a közönséget az év végéig a Szegedi Kortárs Balett a Tisza-parti város teátrumában és az ország több színházában - tájékoztatta a társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-t.


szegedi balettPataki Dorka elmondta: keddtől a szegedi Kisszínházban összesen öt alkalommal játsszák az idei évad első bemutatóját, a Juronics Tamás koreográfiájával készült Rítus című produkciót, amely a november 8-i premieren, majd az azt követő budapesti előadáson is sikert aratott.


Szegeden és a fővárosban, a Nemzeti Táncszínházban is csak egy-egy este - november 21-én, illetve december 13-án - tűzik műsorra az Avro Part kortárs észt zeneszerző és Giovanni Battista Pergolesi Mária bibliai történetét feldolgozó műveire készült darabot, a Stabat Matert.


A társulat egyik legtöbbször játszott darabja a Carmina Burana. Az egyfelvonásos táncjáték nézői egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillanthatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban november végén és december elején.


Karácsony közeledtével ismét látható az együttes tavalyi, huszonötödik jubileumi évadjának egyik nagy sikere, a Diótörő. A Csajkovszkij csodálatos muzsikájára született darabot Szeged és Budapest mellett Százhalombattán és Miskolcon játssza a társulat egészen december végéig.

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT 24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékNégy darabbal várja a közönséget a Szegedi Kortárs Balett
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon