Hirdetés

Négy nap alatt több mint húsz produkció lesz a 31. Zeniten Békéscsabán

Négy nap alatt több mint húsz produkciót láthatnak az érdeklődők a 31. Zenei Ifjúsági Találkozón és Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen (Zenit) augusztus 17-e és 20-a között Békéscsabán.


zenit2017_plakat

 


Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mazsorettcsoportok önállóan, illetve zenekari kísérettel mindennap fellépnek a rendezvény helyszínein, a főtéren, a Jókai Színház előtt vagy a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégen. A Liszt-díjas tárogatóművész, Kiss Gy. László az első napon zenekarral, a harmadikon önállóan muzsikál - tette hozzá az igazgató. Emellett különlegesség az is, hogy bár katona- és tűzoltózenekar még sosem érkezett a rendezvényre, idén mindkét formációval találkozhat a közönség.

 

Herczeg Tamás elmondta, hogy a hazai formációk mellett Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Lengyelországból is érkeznek fellépők, akiket idén nem zsűriznek, ám szakmai, művészeti konzulenst biztosítanak a csapatoknak a további fejlődés érdekében. Hozzátette, a zenekarok találkozója mellett megrendezik a szólóhangszeresek találkozóját is. Úgy fogalmazott: miközben az elmúlt években több fúvószenekari fesztivál megszűnt Magyarországon, Békéscsabán "egyre erősödik a fúvószenekari kultúra, amelyet a közönség is nagyon szeret". Esténként úgynevezett kiülős, ingyenes koncertekre várják az érdeklődőket a Csabagyöngye mellé.

 

Csütörtökön a Bisztró Baleset Band, pénteken a Kelet Brass Band, szombaton a Csaba Big Band lép fel. A Zenit részletes programját a www.csabagyongye.com oldalon lehet megtekinteni. Az augusztus 20-i békéscsabai programokról szólva Forczek Győző szervező elmondta, hogy vasárnap a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar térzenéjével indul a nap, amelyet katonai tiszteletadás mellett az ünnepélyes zászlófelvonás, majd az ökumenikus kenyérszentelés és áldás követ. Délelőtt a Békéscsabai Napsugár Bábszínház A kőszív című előadását láthatja a közönség, valamint a Nyulambulam együttes műsorát.

 

Délután a Zenit gálaműsorára kerül sor, majd az érdeklődők megkóstolhatják az idei győztes Munkácsy-tortát. A pályázatot az ország tortájához hasonlóan 2014-ben, Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulóján hirdette meg először a békéscsabai önkormányzat és a múzeum. Idén Szendrei Edit békéscsabai cukrász laktóz- és gluténmentes tortáját ítélte győztesnek a bírálóbizottság, ebből az állami ünnepen ezer szeletet osztanak szét ingyen. Este a Margaret Island és Charlie koncertezik, és egy körülbelül tízperces tűzijáték is színesíti az ünnepi programkínálatot - mondta Forczek Győző.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
VidékNégy nap alatt több mint húsz produkció lesz a 31. Zeniten Békéscsabán
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon