Hirdetés

Nemzeti kulturális intézményi koncepció készül

A kulturális rendszerváltás betetőzéseként az ágazat nemzeti intézményi koncepció kidolgozását kezdi el - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár kedden a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács (NEÉT) keddi budapesti ülésén.


Halász János

 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a NEÉT ülésén, amelyen a nemzeti intézményi koncepció ügye mellett a társasági adókedvezmények igénybevételének felülvizsgálatáról is szó volt, Halász János mellett Hammerstein Judit helyettes államtitkár szintén jelen volt.


A közlemény szerint a tanácskozást megnyitó beszédében Halász János elmondta: a kulturális élet ezen a területén is a folytatás és az együttműködés a szándéka, ennek érdekében rendszeresen konzultálni kíván a szakmai szervezetek, az országos érdekképviseleti szervezetetek, a fenntartók és az előadóművészeti felsőoktatás delegáltjaiból álló testülettel.


A NEÉT ülésének napirendi pontjai között szerepelt az előadóművészeti törvény módosításához érkezett javaslatok köre, az előadó-művészeti bizottságoknak a 2014-es nemzeti és kiemelt minősítésre vonatkozó véleménye, valamint a tervezett előadóművészeti életjáradék kérdése. A társasági adókedvezménnyel kapcsolatos tapasztalatokról szólva a kultúráért felelős államtitkár jelezte: kivizsgálást tart szükségesnek egyes kiugróan nagy összegű szervezetek esetében.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestNemzeti kulturális intézményi koncepció készül
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon